leuke ideeën voor de badkamer

Badkamers zijn een van de meest gebruikte ruimtes in ons huis, dus ze hebben van tijd tot tijd een make over nodig. Onderstaande badkamer ideeën helpen je om de jouwe een geheel nieuwe look te geven, zonder dat het een volledige herinrichting wordt. Of het nu gaat om het opfrissen van de badkamer, het bijwerken van het toilet beneden of het omtoveren van de familie badkamer van saai naar fantastisch, we hebben genoeg badkamer ideeën om je op weg te helpen. Je badkamer een nieuwe look geven, hoeft geen fortuin te kosten of weken in beslag te nemen, onze ideeën zijn allemaal simpele en slimme ideeën die niet veel geld kosten.

Gebruik een plank

Behandel je badkamer net zoals elke andere kamer in huis en vergeet de planten en accessoires niet. Hang een houten plank aan de muur om niet alleen je mooiere toiletartikelen en geurtjes op te zetten, maar ook om ingelijste prints, verzamelde schatten en natuurlijk een kamerplant of twee te laten zien.

Breng accenten van trendy matzwart aan

Hoewel koperen hardware nog steeds een enorme badkamer trend is, zien we dat steeds meer mensen zwart kiezen als hun accentkleur en we zijn er helemaal voor… voor zowel dure als budgetvriendelijke badkamer idealen!

Aangezien de meeste badkamers de neiging hebben om sereen en eenvoudig wit te zijn, is het toevoegen van zwarte accenten een gemakkelijke manier om echt indruk te maken, aangezien het voor een mooi contrast zal zorgen. Verwissel oude kranen en roestige radiatoren en vervang ze door slimme, matzwarte opties.

Kies voor een extra grote spiegel

Hoe meer natuurlijk licht je in de badkamer hebt, hoe beter, waardoor het veel gemakkelijker wordt om make-up aan te brengen en de hele ruimte een opener en uitnodigender gevoel te geven.

Dus als de ramen klein zijn, kies je de grootste badkamerspiegel die je aan je muur kunt hangen, zodat deze het natuurlijke licht dat binnenkomt weerkaatst naar meer plekken in de kamer. Het kiezen van een spiegel in raamstijl breekt de muur ook een beetje.

Goedkope ideeën voor de badkamer

Voeg een felle kleur toe

Misschien vind je dat jouw badkamer perfect in orde is en eigenlijk alleen de accessoires moeten worden vervangen, in welk geval je geluk hebt, dit is namelijk het leuke! Het toevoegen van kleuraccenten met accessoires is een van de gemakkelijkste goedkope badkamer ideeën.

Een tint als geel gaat heel goed werken in zwart-wit badkamers, dus kies handdoeken, badmatten, plantenpotten en zelfs shampooflessen in deze vrolijke tint en laat je kamer voor je ogen transformeren. Geel niet jouw kleur? Probeer een groen blauw, lichtroze of zelfs lila!

Verdubbel de opbergruimte in de badkamer

Voeg hoge kasten toe aan weerszijden van een badmeubel in een badkamer. Ze zullen niet alleen het apparaat mooi omlijsten, maar ze zullen ook veel extra opslagruimte bieden. Zoek naar hacks om je eigen goedkope badkamer ideeën te maken, door eenvoudige boekenkasten om te bouwen tot kasten met een slim likje verf en gegroefde glasfolie.

Voeg een beetje bling toe

Ja, dit is een zeer praktische ruimte waar wassen de belangrijkste gebeurtenis is, maar dat betekent niet dat het de badkamer geen sprankeling verdient. Schenk de handzeep in een slimme glazen dispenser, stop de tandenborstel collectie van het gezin in een bijpassende beker en gebruik dat stuk echte zeep dat je afgelopen kerst hebt gekregen en gooi het op een mooie glazen plaat, en ta-dah: een chique spa-hotel badkamer kan van jou zijn!

Goedkope plannen voor de badkamer

Probeer een tafel in de badkamer

Het kan lastig zijn om het juiste wastafelmeubel voor een badkamer te vinden, maar eigenlijk kan bijna elk meubelstuk worden geupcycled om er je wastafel in te plaatsen. Waarom niet in een oude schoolbank een gat zagen om ruimte te maken voor het sanitair en de leidingen?