Een zwarte industriële stijl voor de badkamer wordt wel eens geassocieerd met een zware, donkere, onafgewerkte uitstraling. Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Integendeel. Een goed ontworpen industriële badkamer met veel matzwarte elementen heeft eerder een moderne chique uitstraling. Badkamers in deze stijl zijn modern en verfijnd, en met hun unieke kenmerken en ontwerp zijn het echte eyecatchers!

Het kan wel uitdagend zijn om de gewenste uitstraling in deze industriële stijl te creëren. Lees daarom verder om meer te weten te komen over de kenmerken en voordelen van een badkamer in industriële stijl met matzwarte accenten.

Kenmerken van industriële badkamerontwerpen

Als je op zoek bent naar industriële badkamerideeën, ligt de focus vaak op het creëren van een stedelijk gevoel. Deze trend kenmerkt zich door strakke lijnen en scherpe contrasten. Bij het samenstellen van een industriële badkamer, zijn hier enkele van de items die je in het thema zou kunnen opnemen:

Gebruik de kleur zwart

Deze kan worden verwerkt in tegels, houtwerk, douchewanden met raster en andere grotere elementen. Of ga voor het contrast door in een lichtere badkamer (mat) zwarte accessoires, kranen, radiatoren of andere elementen toe te passen. Je kan zelfs unieke industriële badkamerproducten zoals een mat zwarte regendouche om een ​​scherp contrast te helpen creëren. 

Maak van geborsteld metaal de ster van de show

Roestvrijstaal is een populaire keuze voor frames en andere elementen om de ruimte die bekende industriële uitstraling te geven. Ook kan je kiezen voor messing met een geborstelde metallic kleur zoals brons, gun metal of goud. Dit past zeer goed bij een industriële badkamerstijl.

Tegelwerk

Kies eens voor iets anders dan de traditionele rechthoekige tegel. Je kunt voor een bepaald gedeelte ook kiezen voor een tegel met een afwijkende structuur, of alleen een gedeelte van de muur of badkamer voorzien van een tegel met een andere vorm, bijvoorbeeld een zeshoekige tegel.

Ga voor rustiek

Ruwe betonnen muren, zichtbare bakstenen en originele houten vloeren geven badkamers een stedelijke uitstraling.

Industriële badkamers leggen typisch een sterke nadruk op geometrie. Pas in de ruimte daarom zoveel mogelijk strakke, vierkante toe, maar wees ook niet te bang om scherpe hoeken en lijnen te verzachten met een gebogen badkuip of ronde elementen zoals kranen, waskommen en spiegels.

De voordelen van een badkamer in industriële stijl

Deze industriële stijl heeft een aantal verrassende voordelen die verder gaan dan een verfijnde look:

  • Schoonmaken is eenvoudiger
    De afwerkingen in deze badkamers zijn vaak mat of optisch verouderd, wat betekent dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan het polijsten van strepen uit hoogglans producten.
  • Meer karakter
    Door bestaande architecturale elementen zoals origineel sanitair of zichtbare stenen te accentueren, kan je met trots de unieke charmes van jouw huis laten zien.
  • Lagere kosten
    Een industriële badkamerrenovatie kan kostenbesparend zijn. Misschien hoef je geen geld uit te geven aan nieuwe vloeren als de originele vloeren kunnen worden gebruikt. Misschien kan je besparen door ervoor te kiezen om baksteen en cement bloot te laten in plaats van het te bedekken met gipsplaat en tegels.

Industriële badkamers zijn erg leuk om te ontwerpen, vooral omdat ze je de kans geven om te werken met details die uniek zijn voor je huis. Om de goede werking van de belangrijkste elementen in de badkamer te waarborgen is het altijd slim om even bij een badkamerspecialist te kijken passend sanitair en badkamermeubels, zodat je er optimaal en lang van kunt genieten.