herfstdecoratie

De herfst is begonnen en de winter komt er weer aan, dat betekent dat we weer steeds meer tijd binnen gaan doorbrengen. En natuurlijk is het dan fijn om een lekker huiselijk plekje te creëren. Dus waarom maak je je woonkamer niet nog gezelliger voor de herfst en winter? Het is tenslotte een tijd die we veel in ons appartement of huis doorbrengen. In de nazomer, met de herfst voor de deur, is het tijd om je te nestelen en een huiselijke sfeer te creëren, zodat je meer tijd binnenshuis kunt doorbrengen zonder je opgesloten te voelen. Met kaarslicht en warme dekens kun je het thuis gezellig maken als het buiten grijs en bewolkt is, en met onze tips kun je thuis een gezelliger gevoel creëren dat je hopelijk helpt de herfst- en winterdip te vermijden.

Tijdens de donkere seizoenen is het altijd slim om te decoreren met een focus op vreugde en warmte. Het is donker en kil buiten en het moet goed voelen om thuis te komen in je appartement, zodat je op krachten kunt komen en kunt herstellen van een lange dag zonder zon. Veel mensen associëren herfstdecoratie met felle kleuren in combinatie met heldere dekens en plaids, gecombineerd met veel lichtbronnen om je huis op te fleuren en energie te geven. Maar het vinden van een woning die bij jouw persoonlijke voorkeuren past, kan lastig zijn. Daarom maken steeds meer mensen gebruik van woningruil. In het kort komt het erop neer dat je accommodatie ruilt met iemand anders als jij accommodatie hebt die zij zoeken en vice versa. 

Plaid = een must in elk huis

Plaids zijn er tegenwoordig in allerlei vormen, materialen en kleuren. Het is mogelijk een plaid te vinden in je favoriete kleur of een kleur die perfect bij je inrichting past. Het kan slim zijn om een hele stapel kleedjes in verschillende materialen te hebben, zodat je de kleurrijke materialen kunt gebruiken als decoratieve accenten, terwijl de lichtere, vrolijkere plaids je warm kunnen houden op kille avonden op de tv-bank. Perfect om je favoriete tv-serie te kijken! Ook als trendy decoratief detail aan de rand van het bed of op de bank voelt hij zich thuis.

Ongeacht of je houdt van pluizige kussens in imitatiebont of van katoenen kussens in rijke tinten, zowel online als in je plaatselijke woonwinkel vind je tal van opties. De tapijten zijn zo’n gewoon interieurartikel geworden dat ze zelfs bij bouwmarkten en discountketens worden verkocht. Een tip is om echt luxe tapijten van zachte materialen te combineren met gewone tapijten waar je minder voorzichtig mee hoeft om te gaan. Een plaid is ook heel goed om in bed te hebben als je het een beetje koud hebt en een extra deken nodig hebt. Ben je op zoek naar een gezellig appartement dat de perfecte voorwaarden biedt voor herfstige gezelligheid, bekijk dan hier onze huurappartementen.

Je slaapkamer (nog) gezellig(er) maken

In de herfst en winter brengen we vaak wat meer tijd door in de slaapkamer. Het filmavondje verhuist van de tv-bank naar het bed met computer of tablet, en we drinken graag een kopje thee en lezen een boek in bed in plaats van de stad in te gaan. Daarom is het extra mooi als je je slaapkamer voor de herfst inricht met wat extra aandacht voor gezelligheid en rust.

Als je nieuw bent in het gebied en vanaf stap 1 decoreert, heb je veel meer mogelijkheden. Begin met het kiezen van een thema voor je slaapkamer. Vaak zul je in je hele appartement hetzelfde thema hebben, maar dit is geen must en als je slaapkamer een privé-gedeelte van je huis is, kun je praktisch inrichten hoe je wilt, of de kamer nu overeenkomt met de rest van het appartement of er volledig tegenin gaat.

Het bed is natuurlijk het centrale deel van je slaapkamer. Naast het bed is het altijd een goed idee om ten minste één andere zithoek te hebben, zoals een comfortabele leunstoel of een lange bank bij het raam met zachte kussens om tegenaan te leunen. Hang foto’s of kunst op die je helpen ontspannen of je herinneren aan gelukkige herinneringen, zodat je omringd bent door positiviteit. De reeds genoemde kussens spelen een grote rol bij het extra gezellig maken van je slaapkamer, vooral op koude herfstavonden.

Trendy lampen verlichten de herfst duisternis

Omdat de herfst een donkere en sombere tijd is, is het ook een seizoen waarin je verlichting in huis extra belangrijk is. Elke kamer heeft immers een plafondlamp voor licht, maar door meerdere lichtbronnen te nemen die de kamer vanuit verschillende richtingen verlichten, kun je een heel ander gevoel in een kamer creëren. Probeer het zelf, zet een staande lamp en een tafellamp in dezelfde kamer en zet ze aan en uit om te zien hoe de sfeer van de kamer volledig verandert afhankelijk van waar het licht vandaan komt.

Aan het plafond of op een muur kun je LED-lichtstrips installeren om een licht in de kamer te creëren dat met traditionele lampen niet mogelijk is. Veel LED-lampen kunnen ook van kleur veranderen, zodat je in de kamer precies die tint kunt kiezen die bij je stemming past. Op het plafond gerichte staande lampen verspreiden het licht op een heel andere manier door de kamer dan plafondlampen, en als je een leeshoekje in je slaapkamer hebt gecreëerd, is het altijd handig om een leeslamp te hebben zodat je je gemakkelijker op je boek kunt concentreren.