plexiglas

Helemaal van deze tijd als wanddecoratie is het duurzame plexiglas schilderij, licht in gewicht en minimalistisch in vorm en structuur. Hierdoor komt de haarscherpe fotokunst volledig centraal te staan als blikvanger. Het plexiglas speelt met lichtinval en diepte en heeft een prachtige subtiele glans. Het solide ophangsysteem zorgt voor een zwevend effect. Je kiest een persoonlijk thema dat bij de ruimte en je smaak past, filtert eventueel op oriëntatie, stijl of kleur en bepaalt de juiste maat. Het resultaat is een oogstrelende aanwinst die elke ruimte als het ware binnenkomt zonder teveel plek in te nemen.

De voordelen van een plexiglas schilderij

Plexiglas is hetzelfde als acrylglas of perspex. Het is geen echt glas, maar transparant kunststof, onbreekbaar, dus veiliger in gebruik. Het is 25 keer sterker dan glas en 50% lichter in gewicht. Dit heeft voordelen bij het bevestigen aan de muur en in het geval van verplaatsing of verhuizing. Je kunt er gaten in boren zonder dat het versplintert. Een plexiglas schilderij laat door de helderheid de kleuren en diepte in de afbeelding extra scherp uitkomen en verkleurt niet door de UV-beschermlaag. Acrylglas is ook waterbestendig waardoor een plexiglas schilderij ook in de badkamer of keuken kan hangen. Afhankelijk van de lichtinval lijkt de afbeelding steeds anders waardoor deze extra boeiend wordt. Het acrylglas is van museumkwaliteit en nauwkeurig verlijmd en afgewerkt.

Uit welke onderdelen bestaat een plexiglas schilderij?

De fotokunst is haarscherp afgedrukt door specialisten dankzij geperfectioneerde technische innovaties. De kleuren zijn hierdoor intens en de diepte indrukwekkend, versterkt door het acrylglas. Je kunt ook kiezen voor zwart/wit of sepiakleurige fotokunst. De afbeelding is vervolgens verlijmd achter 5 mm plexiglas en standaard rondom voorzien van een onzichtbaar robuust aluminium ophangprofiel dat een luxueus zwevend effect genereert. Je kunt daarnaast als extra versteviging kiezen voor een extra 3 mm dikke achterplaat met aluminium toplaag aan beide kanten. Het is verder mogelijk een strakke zwarte houten lijst mee te bestellen die alvast door ons bevestigd wordt aan het plexiglas schilderij.

Thema’s en maatwerk van plexiglas schilderijen

De grote collectie fotokunst onder plexiglas, die regelmatig wordt vernieuwd, komt tot stand door samenwerking met (inter)nationale topfotografen en artiesten. Je hebt keuze uit verschillende categorieën: denk aan abstracte en geometrische motieven, dieren, vogels of vissen, imposante architectuur, je lievelingsstad of juist het exotische landschap van je dromen. Andere afbeeldingen voor een plexiglas schilderij zijn je favoriete merk of icoon en bijzondere vrouwenportretten. De collecties stralen glamour uit, soms subtiel, dan weer uitbundig door veelkleurigheid of toevoeging van goud. Sensuele portretten in de slaapkamer, een gigantische Chanel fles in de badkamer of etnische kunst in de woonkamer, we bieden het allemaal. Een lange muur maak je met een collage van plexiglas schilderijen in verschillende formaten en oriëntaties eenvoudig tot een museaal statement. Wat je krijgt bij een plexiglas schilderij is een optimaal resultaat met een enorme kleurintensiteit en dieptewerking en een haarscherpe weergave van de afbeelding. Formaat telt. Een landschap, een bos of vergezicht krijgt een heel andere dimensie als je deze ziet op groot formaat, evenals het straatbeeld van een stad, een actiefoto van wilde dieren of een abstracte schilderij. Je treedt bijna een andere wereld binnen, veel levendiger wordt het niet.