inrichten babykamer

Een van de leukste dingen om te doen als je zwanger bent is het inrichten van de babykamer. Hoogstwaarschijnlijk ben je al volop aan het fantaseren over hoe de babykamer eruit komt te zien. Eigenlijk wil je er zo snel mogelijk mee aan de slag maar dan blijkt opeens dat er veel meer bij komt kijken dan dat je in eerste instantie dacht. Geen paniek! In deze blog geven we je een aantal praktische tips voor het inrichten van de babykamer om alle mama’s een handje te helpen. 

Stijl van de babykamer bepalen

De eerste stap van het inrichten van de babykamer is het bepalen van de stijl. Welke kleur vind je mooi en welk thema zou je graag terug willen laten komen in het kamertje? Welke meubels en accessoires heb je allemaal nodig?  Dit zijn een aantal vragen die je jezelf kan stellen voordat je gaat beginnen met de inrichting van de babykamer. Een tip die ik je alvast kan meegeven: less is more. Het belangrijkste is dat je kindje lekker tot rust kan komen in zijn of haar kamertje. Maar tot rust komen in een drukke, overvolle babykamer wordt lastig door alle prikkels. Zorg er daarom voor dat de babykamer niet vol staat met spullen en accessoires. 

Kleuren

Ook de kleur van het behang een bepalend voor de nachtrust van je kind. Het beste is om te kiezen voor zachte pastelkleuren zoals licht roze of licht groen. Bovendien is het verstandig om niet te veel spullen in de kamer te plaatsen. Veel spullen in een kamer oogt snel als chaotisch en druk en weinig spullen geeft wat meer rust. 

babykamer inrichten

Denk vooruit

Vaak kom je er pas te laat achter hoeveel spullen je eigenlijk nodig hebt voor je baby. Voldoende opbergruimte is daarom een must. Natuurlijk heb je een commode en een kledingkast waar je al veel spullen in kwijt kunt, maar een extra opbergmand is zeker niet overbodig! Bovendien als je een commode koopt met aankleedkussen, dan is het verstandig dat je deze bijvoorbeeld later als ladekast zou kunnen gebruiken. Neem eens een kijkje bij Emob om inspiratie op te doen voor leuke meubels voor in de babykamer!

Maak een moodboard

Nu je de stijl van de babykamer bepaald hebt, kun je beginnen met het maken van een moodboard. Een moodboard is ontzettend handig om ideeën te visualiseren. Zoek verschillende afbeeldingen van meubels en accessoires in de kleuren en stijl die jij voor ogen hebt. Hiermee kan je precies zien welke kleuren en meubels goed bij elkaar passen en heb je een beter beeld van hoe de babykamer eruit komt te zien. Een extra tip: maak een digitaal moodboard. Met een digitaal moodboard kun je kiezen uit verschillende templates en kan je wat inspiratie op doen. Het scheelt je een hoop tijd en moeite.