vintage in interieur

Zie je tegenwoordig in ontzettend veel woonmagazines en woonwinkels dezelfde stijl voorbijkomen? Alles moet strak, keurig afgewerkt en het liefst zo minimalistisch of extravert mogelijk. Deze stijlen passen niet per se bij iedereen en het kan nogal een uitdaging zijn om andere interieurartikelen te vinden die nét even wat anders zijn. Daar is een oplossing voor, namelijk de vintage stijl! Vintage is weer helemaal hip en het mooie hieraan is dat je het echt helemaal eigen kunt maken. We vertellen je graag hoe je wat vintage items kunt stijlen in je moderne woning.

Verlichting

Verlichting speelt een ontzettend grote rol in je interieur. Het geeft sfeer, is nodig voor een praktisch aspect en kan ook nog een decoratieve bijdrage leveren. In het kader van vintage toevoegen aan je woning, kun je ontzettend gave vintage lampen scoren. Dit kunnen bijzondere stalampen zijn voor bij de zithoek of een gave vintage hanglamp boven de eettafel. Probeer de materialen van de lamp een beetje te matchen met de rest van je interieur, zodat deze goed binnen het geheel past. Voor je het weet heb jij een ontzettend uniek exemplaar in huis gehaald!

Moderne meubelen met vintage twist

Het is je vast wel opgevallen dat er tegenwoordig veel meubelen verkocht worden met een vintage twist. Denk aan tv-meubels van donker walnoothout of houten kasten met rotan deuren. Dit is een heel veilige manier om wat vintage in huis te halen, omdat deze stijl inmiddels weer hip geworden is. Zo kun je een subtiele knipoog geven aan bijvoorbeeld de jaren zeventig of tachtig, zonder dat het ontzettend oubollig staat in je woonkamer. Sterker nog, je bent eigenlijk ontzettend trendy als je deze meubelen in huis hebt staan. Combineer ook verschillende meubelen uit dezelfde lijn, want vroeger kocht je ook een complete meubelset die perfect bij elkaar paste. Zo is het plaatje helemaal compleet.

Combineer kleuren

We zien al een tijdje dat veel mensen het vrij veilig spelen wat betreft kleuren. Neutrale kleuren zijn erg hip. Denk bijvoorbeeld aan grijs, antraciet, wit, zwart en alles er tussenin. Toch zijn er een aantal kleuren die erg vintage zijn, zoals okergeel, pastelgroen en paarse tinten. Combineer dit met je strakke interieur door bijvoorbeeld een okergele bank aan te schaffen of pastelgroene decoraties te gebruiken in huis. Zo wordt het niet te overweldigend, maar heb je wel iets unieks in je interieur. Er is natuurlijk ook helemaal niets mis met een beetje kleur, nietwaar?