balkon-inrichten

Vang de zon op je balkon

De lente is weer begonnen. De vogels fluiten en de eerste zonnestralen laten zich zien. Helaas kunnen we dit voorjaar niet zonder nadenken naar buiten. Het coronavirus zorgt er namelijk voor dat we niet op elke plek kunnen genieten van de heerlijke zon, maar dit betekent niet dat we de hele dag binnen moeten zitten. Niet iedereen is gezegend met een ruime tuin, maar ook een balkon voldoet. Kies voor de zon en ga in lock down op je balkon!

Lock down

Misschien klinkt het als een goed plan, maar misschien zie je het wel helemaal niet zitten om in lock down op je balkon te gaan. Zeker in deze tijd is het belangrijk om een fijne eigen buitenplek te hebben. Loop niet terug naar binnen bij het zien van je balkon, maar gebruik deze tijd juist om je balkon in het zonnetje te zetten.

leuk-balkonnetje

Balkon make-over

Verdient jouw balkon wel een make-over? Ga niet bij de pakken neerzitten en maak het jezelf comfortabel. Er zijn genoeg manieren om gezelligheid te creëren en een balkon make-over hoeft niet per definitie veel moeite te kosten. Ook met kleine veranderingen kun je al een groot effect bereiken. Er is niets zo fijn als een gezellig knus plekje in de zon.

Balkon inrichten

Maar hoe kun je een knus plekje creëren? Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat de functie van jouw balkon wordt. Vindt je het belangrijk om een eetplek te creëren of is een gezellig zitje ook genoeg? Daarnaast heb je vaak niet zo veel ruimte en is het dus belangrijk om smalle en praktische meubels aan te schaffen. Slim een balkon inrichten is mogelijk. Inklapbare meubels kunnen bijvoorbeeld een goede uitkomst bieden. Ook kan je gebruik maken van verticaal tuinieren. Zet planten niet naast elkaar, maar probeer de hoogte in te werken. En als laatste, maar niet onbelangrijkste tip: creëer sfeer. Kleed je balkon aan met kussens, accessoires aan de wand of bijvoorbeeld een leuk kleed. Niet alleen comfortabel, maar ook enorm knus en gezellig.

Hoewel de zon schijnt, zijn dit geen zonnige tijden. Dat is geen reden om de zon niet op te zoeken. Heb je een balkon, maar is het niet je favoriete plekje van het huis?

Geef het een make-over of kies voor een nieuwe inrichting, zo kan ook jij genieten van de lente. Vang de zon op je balkon! Heb jij geen balkon? Breng dan gewoon de zon naar je interieur!