graszoden

Een gazon zaaien is goedkoper in vergelijking met het aanleggen van graszoden. Als je dus gemakzuchtig bent, dan kun je beter kiezen voor graszoden. Gezaaid gras vraagt namelijk veel aandacht en tijd en bovendien kun je alleen tussen mei en augustus gras zaaien. Graszoden kun je daarentegen het hele jaar door aanleggen.

Graszoden zijn de laatste jaren niet zonder reden steeds populairder geworden. Steeds meer mensen zien het gemak in van graszoden en het idee van een fraai en groen gazon is natuurlijk erg aantrekkelijk. Graszoden bestaan uit (kant-en-klare) grasmatten die je eenvoudig aanlegt in je tuin. Veel mensen kiezen daarom voor graszoden, ook al zijn graszaden goedkoper. Ben je nog steeds niet helemaal overtuigd? Hieronder zullen we de voordelen van graszoden vergelijken met de voordelen van gras zaaien. Na het lezen van dit artikel zul je waarschijnlijk ook voor graszoden kiezen!

De voordelen van graszoden

  • Makkelijk en snel. Graszoden aanleggen kan binnen een korte tijd gebeuren en daarnaast is het ook heel eenvoudig. Iedereen kan deze klus klaren! Het enige wat je hoeft te doen, is de grasmatten uitrollen over het gazon.
  • Meteen genieten van een groen en fris gazon. Als je gras zaait, dan duurt het nog maanden voordat je kunt genieten van een groen gazon. Kies je echter voor graszoden, dan heb je meteen een fraai gazon waar je meteen gebruik van kunt maken.
  • Perfect om op te spelen. Graszoden zijn lekker zacht en vormen een fijne ondergrond om op te spelen. Ideaal voor als je kinderen en/of huisdieren hebt!
  • Weinig onderhoud. Graszoden zijn dicht begroeid, waardoor onkruid minder snel doorkomt en het dus ook minder onderhoud vergt.

Gazon onderhouden

In de eerste periode is het niet alleen bij gezaaid gras, maar ook bij graszoden belangrijk om regelmatig water te geven. Het gazon mag tijdens deze periode namelijk absoluut niet uitdrogen. Graszoden hebben daarnaast minder onderhoud nodig, want deze zijn al helemaal dichtgegroeid waardoor onkruid minder snel de kans krijgt om door te komen. Verder is een gazon van graszoden meteen klaar om in gebruik te nemen, terwijl je een ingezaaid grasgazon een tijdje moet laten rusten. Het duurt namelijk een aantal maanden voordat de zaadjes uitgroeien tot echte grassprieten.

De beste optie voor een groen gazon

Wil je zo snel mogelijk van een groen gazon genieten, zonder dat je daar veel tijd aan moet besteden? Dan is ons advies om te kiezen voor graszoden. Graszoden zijn wel een stuk prijziger in vergelijking met zelf gras zaaien. Toch wegen de bovengenoemde voordelen wat ons betreft wel op tegen de prijs. Met graszoden ben je namelijk veel minder energie en tijd kwijt en dat is natuurlijk ook wel iets waard. Kortom, als je een fraai en groen gazon wilt, dan kun je het beste kiezen voor kant-en-klare grasmatten!

Graszoden kopen

Je kunt tegenwoordig heel makkelijk graszoden bestellen en zelf afhalen. De graszoden worden dan opgerold in grote rollen en deze kun je vervolgens eenvoudig zelf uitrollen in je tuin. Binnen no time heb je een compleet, fris en groen gazon aangelegd waar je de volgende dag al gebruik van kunt maken!