hout-in-slaapkamer

Rustieke look voor de slaapkamer!

De slaapkamer, de ideale plek om optimaal tot rust te komen na een lange en vermoeiende dag. Maar verdient jouw slaapkamer ook niet eens een nieuwe look? Nu het najaar om de hoek ligt is het wellicht handig om nu alvast te beginnen met je interieur aan te passen! En wat past er nou perfect bij het najaar? Hout, hout, hout! Maar niet enkel hout is in trek, maar ook het gebruik van andere natuurlijke materialen.

Welke houtsoorten zijn ideaal voor gebruik?

Houtsoorten, zoals ik al eerder aangaf is het gebruiken van hout in de slaapkamer ideaal voor zowel een rustieke als een robuuste look. Maar welke houtsoorten zijn er? Hieronder volgt een opsomming van verschillende soorten houtsoorten:
– Eikenhout
– Kersenhout
– Elzenhout
– Beukenhout
– Kernbeuk
– Notenhout
– Esdoornhout
– Sheeshamhout
– Pijnboomhout
Dit zijn de meest voorkomende houtsoorten bij meubilair. Natuurlijk heb je meerdere houtsoorten in verschillende kleuren en maten.

Het gebruik van natuurlijke materialen

Het gebruiken van natuurlijke materialen in je interieur geeft je huis meer persoonlijkheid en straalt warmte uit. Maar hier geldt ook: less is more. Mocht je houten meubilair willen aanschaffen, houd er dan wel rekening mee om de kleuren en houtsoorten op elkaar af te stemmen. Mocht je bijvoobeeld vier verschillende houtsoorten willen gebruiken in zowel lichte als donkere kleuren, dan kan het al snel fout gaan. Het beste is om aan 1 à 2 houtsoorten te houden, beiden in hetzelfde kleur.
Wil je je slaapkamer nog natuurlijker maken? Ga dan voor gebruik van verschillende soorten planten. Planten geven meer karakter aan je kamer en fleuren je donkere en robuuste kamer meer op. Denk bijvoorbeeld aan simpele maar toch prachtige planten zoals: Calathea, drakenbloedboom, chamaedorea, Yucca, Kentiapalm, olifantsoor of doe een lekker exotisch en ga voor paar catussen! Wil je het nog leuker maken? Voeg er dan paar bloemen aan toe! Kleurige veldbloemen zijn de nieuwe trend van het jaar en geven een prachtige en elegante hint aan je kamer!