landelijke-woonkamer-inrichting

Zoek je naar een warme en degelijke uitstraling in de woonkamer? Laat je dan eens verrassen door de mogelijkheden van een landelijke woonkamer inrichting! Hoe kan je deze stijl goed tot zijn recht laten komen?

Vloer

Een landelijke woonkamer inrichting kenmerkt zich door de warme uitstraling dankzij het gebruik van hout. Wanneer je de woonkamer wilt aanpakken, kan je bij de vloer beginnen door een houten vloer te plaatsen, dit geeft het geheel een authentieke uitstraling. Weeg daarbij wel af of je vloerverwarming wilt, bij een massief houten vloer is dit geen goed idee. Gelukkig zijn er ook parketvloeren beschikbaar met mooie houten motieven om zo meer mogelijkheden te hebben.

Meubels

Je meubels kan je ook het beste vervangen voor een stoere, landelijke variant. Er zijn erg veel soorten ontwerpen die jou wellicht aanspreken. Mooie, houten (eet)tafels en bijbehorende stoelen zijn niet alleen stijlvol en warm, maar gaan ook erg lang mee in gebruik. Je hebt daarbij ook vaak de keuze om wel of niet de tafel te (laten) schuren, een white/grey wash toe te voegen voor een mooi kleureffect. En uiteraard kan je ook verven. Je kunt ook meteen de andere kamers omtoveren: pak je bedden, bureau’s en andere meubels aan. Zo heb je een mooi consistent geheel.

Verlichting

Om je landelijke inrichting helemaal te voltooien kan je mooie landelijke verlichting in het geheel toepassen. Vaak kan je ook hierbij gebruik maken van een mooi design van hout in combinatie met metaal. Ook kan je kiezen voor filament lampen voor een extra gezellige, romantische sfeer: deze stralen vaak een extra warme kleur af op het interieur. Deze zogeheten filament lampen heb je in diverse unieke vormgevingen waardoor je ze ook los kunt laten hangen op diverse plekken, dit zijn goede eyecatchers voor een landelijke inrichting.

Accessoires

Ook accessoires zijn onmisbaar in een landelijke inrichting. Je kunt vele richtingen op met het grote aanbod van leuke hebbedingetjes. Laat je inspireren door de laatste trends en kijk bij meubelzaken wat goed past in jouw interieur.