mooie-boomhut

Een mooie boomhut in de tuin

Je kent al die films wel waarin kleine kinderen helemaal los gaan in hun boomhut. Ze willen de hut graag gebruiken als speciaal onderkomen om daar hun plannen te smeden en om daar hun fantasie wereld in te creëren. Tegenwoordig is een mooie boomhut niet alleen een speelplek voor kinderen, maar is het ook een ideale plek voor volwassenen. Een bijzondere boomhut kan namelijk dienen als opberg plaats, maar ook gewoon als toevoeging in elke willekeurige tuin. Tegenwoordig zijn bijzondere boomhutten ook niet meer een standaard huisje dat in een boom is gemaakt van afvalhout. Er zijn bedrijven, zoals Hamer en Hark, die zich speciaal hebben gespecialiseerd in het ontwerpen en het bouwen van de meest uiteenlopende boomhutten die er kunstig en fantasierijk uitzien. Daarom is het helemaal niet gek als je een exclusieve boomhut laat bouwen in jouw eigen tuin. Wat voor bijzondere boomhut zou jij willen hebben en met welk doel?

bijzondere-boomhut

De meest uiteenlopende en bijzondere boomhutten

Boomhutten kunnen worden gebruikt voor diverse doeleinden. Zo kun je een speciale boomhut laten maken voor kinderen zodat ze er lekker in kunnen ravotten. Daarnaast kan het ook zijn dat je een moderne tuin hebt waarin je een aanvulling mist. Ook dan heb je de keuze uit de meest uiteenlopende boomhutten. Ze kunnen namelijk sprookjesachtig, maar ook rond en strak zijn. Het kan een kleine bijzondere boomhut zijn, maar ook een grote. En daarnaast is het ook mogelijk om een boomhut te laten bouwen die niet standaard rechtlijnig is, maar wellicht wat schuin afloopt. Dit geeft een grappige maar ook een minder strakke uitstraling aan de tuin. Met een sprookjesachtige boomhut heb je een eigen sprookjespark in je achtertuin gebouwd!

boomhut

Het plaatsen van een boomhut

Een boomhut hoeft niet meer standaard in een hoge boom te worden gebouwd. Dit is natuurlijk wel altijd zo geweest, en het was zelfs spannend om een hut te bouwen in de hoogste bomen die er maar te vinden waren. Nu kan je boomhutten zelfs bouwen op de grond, in het water of zelfs op de zolder. Maar zijn dat dan nog wel boomhutten? Jazeker! De hutten worden namelijk gebouwd van hout en het principe blijft hiermee hetzelfde. Het is zelfs mogelijk om de hutten op palen te bouwen, zodat dit een moderne en prachtige uitstraling geeft aan de tuin.

bijzondere-boomhut

Een boomhut als woonhut

Nu dat boomhutten er niet speciaal meer zijn voor alleen kinderen maar nu ook voor volwassenen, kunnen boomhutten ook worden gebruikt als woonhutten. Het kan dienen als een heerlijke plek waar je je terug kan trekken. Je kunt er lekker wegdromen, eten, slapen, koken… Dit maakt een boomhut niet alleen leuk, maar ook nog praktisch. En praktisch is iets waar we altijd op zoek naar zullen zijn! Daarnaast kan een woonhut er ook voor dienen om er een feestje in te geven. Het is niet altijd nodig om de mensen in je woning uit te nodigen. Daar heb je nu een woonhut voor. Het leukste hieraan is dat je altijd een geschikte locatie hebt voor je feestje. Wie zou het nou niet leuk vinden om in een boomhut een feestje te vieren?

exclusieve-boomhut

Een bijzondere boomhut

Een exclusieve boomhut behoort tot de meest mooie boomhutten en de meest bijzondere boomhutten. Het leukste aan een exclusieve boomhut is dat deze verreweg is van standaard. Je hebt namelijk de mogelijkheid om je eigen mooie boomhutten te maken. Door het maken van tekeningen en het uitwisselen van de ideeën komen de meest mooie boomhutten tot leven. Je hebt het vaak namelijk zelf in de hand. Sommige bedrijven bieden je namelijk de mogelijkheid om je eigen hut te ontwerpen en de ideeën die je hebt uit te kunnen wisselen met de ontwerpers. Daarnaast kan het ook zijn dat er een catalogus beschikbaar is met daarin de meest uiteenlopende en mooie boomhutten waaruit je kunt kiezen. Hoe leuk zou het zijn om je eigen boomhut te ontwerpen en vervolgens in de tuin te laten plaatsen?

Boomhutten Ardenne

De inspiratie voor een mooie boomhut

Een mooie boomhut wordt natuurlijk niet zomaar gemaakt. Het is nodig dat er gebruik wordt gemaakt van de fantasie van de ontwerpers en dat er inspiratie wordt opgedaan. Deze inspiratie wordt opgedaan op verschillende plekken, bijvoorbeeld uit bungalowparken, dierentuinen en uit films. Bijzondere boomhutten zijn niet moeilijk om te maken, als je maar genoeg inspiratie ervoor hebt. Vaak kunnen de ontwerpers een handje geholpen worden. Het blijft jouw tuin en dat betekent dat je natuurlijk ook wel een eigen idee hebt over hoe deze eruit moet komen te zien. De hut wordt ook een onderdeel van de tuin, dus dat betekent dat je deze ook net zo mooi moet maken als de rest van de tuin. Maar hoe zorg je ervoor dat je een exclusieve boomhut in de tuin zult hebben staan? Dit doe je door goed te vertrouwen op je gevoel. Je moet ook kijken naar de rest van de tuin, zodat je zeker weet dat de hut een mooie invulling zal zijn in de tuin.

boomhutten

Nu is het jouw mogelijkheid om een prachtige hut voor in je tuin aan te schaffen of zelf te ontworpen. Met een mooie hut in de tuin heb je een prachtige aanvulling die echt niet mag ontbreken. Geniet ervan met je hele gezin, gebruik het als een feestlocatie of trek je jezelf erin terug zodat je echt een plekje hebt waar je lekker kan genieten.