tuin hek

Tuinpoorten zijn een groot onderdeel van de tuin. Ze zijn eigenlijk net zo belangrijk als de schutting, omdat ze er altijd uit zullen springen en een grote invloed hebben op de uitstraling van de tuin. Er zijn dan ook veel dingen waar je op moet letten bij het uitkiezen van een tuinpoort. Heb je hier hulp bij nodig? Wij hebben 3 tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij de perfecte tuinpoort kan uitkiezen voor jouw tuin. 

  1. Soort tuinpoort

Er zijn veel soorten tuinpoorten verkrijgbaar, voor elke tuin wel eentje. Je hebt bijvoorbeeld de keus uit enkele, dubbele of inrijpoorten. Parkeer je bijvoorbeeld altijd je fiets in de tuin? Dan kan een brede inrijpoort erg praktisch zijn. Heb je een grote tuin waar je altijd je auto in parkeert? Dan kan je kiezen voor dubbele deuren waar de auto makkelijk doorheen kan rijden.

  1. Privacy

Een ander belangrijk punt om aan te denken is de hoeveelheid privacy die je wilt hebben. Als je niet zo veel geeft om de privacy in de tuin en je houdt er juist van dat het iets meer open is, dan kan je kiezen voor een metalen tuinpoort. Hier kan je vaak doorheen kijken. Ben je liever iets meer afgeschermd, dan is het beter om te kiezen voor een gesloten tuinpoort. Vaak zijn deze gemaakt van hout. Denk hier dus goed over na voor je een tuinpoort kiest!

  1. Details

Er zijn zo veel verschillende soorten tuinpoorten en elke heeft ook andere functies en details. Er zijn afstand bestuurbare tuinpoorten, of tuinpoorten in de vorm van een schuifdeur. Er zijn heel veel mogelijkheden! Kijk dus altijd naar de specificaties voor je een tuinpoort koopt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en heb je zo de perfecte tuinpoort bij jou in de tuin staan!

Tegenwoordig kan je makkelijk online tuinpoorten bestellen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de tuinpoorten van Hekwerkonline.nl! Zij hebben een groot assortiment aan tuinpoorten beschikbaar.