voordelen-van-een-regendouche

Ben je toe aan een nieuwe douche? Dan heb je de keuze uit een zeer ruim assortiment. Misschien twijfel je wel over een regendouche. Heerlijk, zo’n luxe douche in huis, een douche die je normaal alleen in hotels tegenkomt. Maar zijn er ook nadelen van een regendouche te benoemen en zijn er zaken waar je rekening mee moet houden als je een regendouche gaat kopen en installeren? We zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen van een regendouche

Dus, wat zijn de voordelen van een regendouche? Een regendouche heeft een heerlijke brede straal. Doordat de waterstraal uit een regendouche breder is dan bij standaard douche, wordt het water over het hele lichaam verdeeld. Zo wordt je rug niet koud, terwijl je je gezicht staat te wassen, ideaal!
Ook hoef je nooit de douchekop vast te houden, op de juiste hoogte te stellen of de goede kant op te draaien. Een regendouche hangt altijd goed en dat zorgt voor veel comfort tijdens het douchen. Bovendien heeft een regendouche ook een mooie uitstraling. Je hoeft geen stang aan de muur te monteren en je hoeft niet tegen een doucheslang aan te kijken.

voordelen van een regendouche

Nadelen van een regendouche

De voordelen van een regendouche klinken als muziek in de oren, nietwaar? Toch moet je ook rekening houden met de volgende aandachtspunten en nadelen van een regendouche. Allereerst is het goed om te weten dat een regendouche veel meer water verbruikt dan een reguliere douche. Gemiddeld verbruikt een regendouche 14 liter meer water dan een gewone douche.
Daarnaast moet je bij het instaleren van een regendouche rekening houden met de hoogte van het plafond in de douche. Is het plafond in jouw douche vrij laag? Dan is het plaatsen van een regendouche de moeite waarschijnlijk niet waard. Een regendouche kan namelijk niet aan het plafond gemonteerd worden; er is vaak een ruimte van zo’n 15 centimeter nodig voor de stang. Daarbij moet er – in de ideale situatie – 30 centimeter tussen de douche en het lichaam zijn.
Tot slot is een regendouche enkel geschikt als je ook een moderne ketel in huis hebt. Alleen de nieuwere ketels kunnen de juiste druk voor een regendouche bieden. Goed om dat nog even te controleren voordat je een regendouche aanschaft.