cementblad-in-de-keuken

Wil je jouw keuken een robuuste en stoere uitstraling geven? Denk dan eens na over een keukenblad van cement. Deze trendy keukenbladen passen bij vrijwel elke keukenstijl, en zijn ook nog eens erg duurzaam. Heb je een moderne keuken of een woonkeuken met een industriële look? Dan mag een gegoten cementblad voor in de keuken eigenlijk niet ontbreken. Door de zachte grijze kleuren van het cement en de verschillende soorten afwerkingen, is een cementblad voor in de keuken een echte eye-catcher voor jouw interieur.

cementblad in de keuken
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/214695107208084474/

Een gegoten cementblad voor in de keuken laten maken

Anders dan met gewone aanrechtbladen, wordt een betonnen keukenblad vaak aan huis gemaakt. Als je een standaard afmeting keukenblad hebt, kun je er ook voor kiezen om een ze kant en klaar te kopen. Een gegoten cementblad voor in de keuken wordt gemaakt door middel van een op maat gemaakte houten mal. Deze wordt om het aanrechtblad heen bevestigd en volgegoten met het cement mengsel. Vervolgens wordt de bovenste laag beton goed glad gestreken en worden eventuele luchtbelletjes verwijderd. Heb je een groot aanrechtblad van beton nodig? Dan wordt er soms ook nog een ijzeren mat in het keukenblad verwerkt om de stevigheid te kunnen garanderen. Een keukenblad van cement moet goed drogen. Dit kan enkele weken in beslag nemen. Hierna kan de mal van hout worden verwijderd, en is het aanrechtblad van beton klaar om afgewerkt te worden.

Een cementblad voor in de keuken. Wat zijn de voordelen?

Een betonnen keukenblad heeft behoorlijk wat voordelen. Of je nu kiest voor een gladde of een ruwe afwerking, een keukenblad van cement gaat bij goed onderhoud levenslang mee. Buiten de duurzaamheid om, heeft een cementblad voor in de keuken nog meer voordelen. Zo kun je deze laten afwerken zoals jij dat graag wil, en kun je zelfs de spoelbak mooi laten overlopen in het betonnen keukenblad. Ook warme pannen zijn voor cement geen probleem. Doordat dit materiaal zeer goed tegen hoge temperaturen kan en het niet snel slijt, zijn deze keukenbladen ook geschikt voor intensief gebruik. Ook het onderhoud van een betonnen keukenblad vereist geen ingewikkelde kennis. Met een pot groene zeep houdt je jouw werkblad van cement in een prachtige conditie, en blijft jouw keuken hip & happening!
Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/477522366711616717/