loft-inrichten

Een keuken met een stoere en robuuste look

Industriële keukens zijn al een tijd flink populair. Dat komt vooral door de stoere en eigentijdse sfeer die dit type keuken uitstraalt. Zo heeft een industriële keuken een robuuste uitstraling, kastjes van sterk materiaal in eigentijdse kleuren en, als er een keukentafel of bar aanwezig is, stoere eetkamerstoelen die aansluiten op de rest van de keuken. Maar hoe richt je een industriële keuken nu strak en modern in? We hebben de beste tips voor je verzameld om de keuken strak en stoer in te richten!

1. Zorg voor een strak keuken blad

Een van de hoofdkenmerken van industriële keukens is het gebruik van strakke en robuuste materialen. In industriële keukens kun je het beste kiezen voor een keukenblad van beton of rvs. Een blad van materialen als kunststof of graniet passen niet in dit type keuken. Een aanvullend voordeel van een roestvrijstaal of betonnen keukenblad is dat deze oppervlakken gemakkelijk schoon te maken zijn.

2. Een strakke keuken bar of eettafel met stoelen

Een moderne en industriële keuken is tegelijk een praktische en multifunctionele plek. Heb je de ruimte, plaats dan een strak ontworpen keuken bar of keukentafel met stoere eetkamerstoelen van Station7.nl in de keuken. Zo combineer je het aangename met het nuttige!

3. Kies voor een mooie bakstenen muur

De achterwand van de keuken opmetselen met mooie bakstenen ziet er lekker robuust en ruw uit. Ideaal voor in een industriële keuken dus. Een verandering die snel te realiseren is, niet te veel kost en de keuken visueel helemaal omtovert!

4. Maak gebruik van de juiste industriële verlichting

In de keuken is het voor de veiligheid belangrijk dat je alles goed kunt zien. Koop daarom naast leuke spotjes en verlichting voor het keukenblad, ook goede basisverlichting. Echt stoer is een vintage fabriekslamp in de keuken ophangen. Hiermee krijgt de keukenruimte meteen een hedendaagse uitstraling.

5. Regel het zo dat er voldoende opbergruimte in de keuken is

Industriële keukens zijn keukens waarin je goed kunt werken en alle materialen die je nodig hebt voor het grijpen liggen. Zorg daarom dat er voldoende keukenkastjes en opbergruimte in de keuken aanwezig is. Verticale keukenkastjes die flink de hoogte ingaan doen het goed. Maar ook kun je her en der boordjes aan de muur bevestigen als extra opslagplek. Zo houd je de keuken netjes en overzichtelijk!