keukenvloer

Het kiezen van een geschikte vloer voor in de keuken is nog lang niet zo makkelijk. Enerzijds wil je een mooi design dat bij de rest van de keuken past, maar anderzijds wil je ook een functionele vloer. De vloer in de keuken is namelijk erg kwetsbaar door bijvoorbeeld vlekken, het laten vallen van borden en het schuiven van eettafelstoelen. Door de voor- en nadelen van soorten vloeren op een rijtje te zetten, wordt de volgende vraag beantwoord: Wat is de meest geschikte vloer voor in de keuken?
 

Tegels

Een echte klassieker zijn natuurlijk keukenvloer tegels. Het voordeel van tegels is dat ze duurzaam zijn en makkelijk zijn schoon te maken. Een nadeel is dat tegels erg koud aanvoelen en gevaarlijk kunnen zijn als de vloer nat is.
 

Houten vloer

Een andere optie is een houten vloer in de keuken. Een houten vloer ziet er gezelliger en warmer uit dan een tegelvloer, maar zorgt wel voor meer onderhoud en is ook kwetsbaarder. Wanneer je bijvoorbeeld een bord laat vallen, zitten er al gauw deukjes in de vloer.
 

Natuursteen

Een hele robuuste optie voor in de keuken is natuursteen. Binnen deze categorie kun je kiezen voor donker graniet, natuursteen of marmer. Een marmeren vloer is natuurlijk wel een stuk gevoeliger, waardoor deze meer onderhoud nodig heeft. Vlekken moeten namelijk meteen schoongemaakt worden, omdat je dit anders blijft zien.
 

PVC vloer

Tot slot is een PVC vloer ook nog een optie. Dit is een goedkope vloer die ook makkelijk te leggen is. Deze vloer vergt ook weinig onderhoud. Waar je bij een PVC vloer wel op moet letten is dat ze niet goed tegen rubber kunnen. Zorg dus dat je stoelpoten zijn voorzien van viltjes.
 
Al met al is er geen eenduidig antwoord te geven op de vraag: Wat is de meest geschikte vloer voor in de keuken? Je moet voor jezelf op een rijtje zetten wat jij belangrijk vindt aan de vloer in de keuken en op basis daarvan jouw keuze bepalen. Welke keukenvloer is jouw favoriet?