loungen-in-eigen-tuin

De achtertuin is een plek om heerlijk in tot rust te komen. Een fijne loungeset helpt hierbij. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor een loungehoek in hun tuin. Het is natuurlijk belangrijk dat hier een beetje sfeer in zit, hieronder staan vier tips om dat voor elkaar te krijgen!

1. De loungeset zelf moet passen bij de tuin

Er zijn een aantal factoren die de sfeer in de loungehoek bepalen. Eén van die factoren is de loungeset zelf. Zo heb je landelijke loungesets en juist hele moderne loungesets. Een landelijke tuin met een moderne loungeset is niet heel fraai. Kies voor een loungeset of loungebank die past bij je tuin en je woning. Dit geldt voor de stijl, maar ook voor het formaat. Je eigen wensen zijn hier doorslaggevend. Het is mogelijk om een loungeset op maat te laten maken wanneer je geen geschikte set kan vinden in het huidige aanbod. De kosten hiervan kunnen relatief hoog uitvallen. Als je een beetje handig bent kun je zelf ook een loungeset maken, bijvoorbeeld van pallets. 

2. Vergeet de verlichting niet

Verlichting is een sfeermaker. Met de hele familie in het donker op de loungeset is wat ongezellig zonder deugdelijke verlichting. Kies voor een ietwat warmere lichtkleur. Hoe warmer de kleur, hoe gezelliger. In het kader van duurzaamheid en energiebesparing zijn steeds meer huishoudens overgestapt op LED-verlichting. Dit is goed, maar niet altijd even sfeervol. Veel LED-verlichting is namelijk vrij wit van kleur. Ga voor een LED-lamp die nadrukkelijk extra warm licht geeft. Ook zijn er tegenwoordig veel lampen te vinden die in verschillende kleuren in te stellen zijn, ook dit kan uitkomst bieden.

3. Decoreer!

Een kale loungeset met wat verlichting staat nog niet garant voor een sfeervolle loungehoek. Kleed de loungehoek een beetje aan door ten eerste bijvoorbeeld leuke kussens op de loungeset te plaatsen. Ook een bijzettafel is geen slecht idee, deze is immers handig en vult daarnaast de ruimte een beetje op. Zet er bijvoorbeeld een leuk plantje op om de ruimte verder te decoreren. Ook kun je een buitenschilderij ophangen of buitenbeeldjes plaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos, wees vooral creatief! 

4. Zorg voor een fijne temperatuur

Juist op de avonden dat de temperatuur daalt na een lange warme dag biedt een fijne loungeset uitkomst. Maar ook aan het staartje van de zomerperiode kan een loungeset uitkomst bieden. Het moet echter niet te koud worden, zorg hierom dat er genoeg warmte is. Dit kun je op sfeervolle wijze voor elkaar krijgen met bijvoorbeeld een vuurtafel. Dit is een tafel met een haard ingebouwd. Ook kun je gebruik maken van bijvoorbeeld een vuurkorf of -schaal. Vuur geeft warmte en sfeer. Geen zin in vuur? Gebruik dan simpelweg een terrasverwarmer, deze zijn effectief en simpel. Zo kun je zelfs buiten het zomerseizoen om gebruik maken van de loungehoek. 

Als je bovenstaande tips hebt opgevolgd moet het lukken om een gezellige en sfeervolle loungehoek te maken. Nu is het een kwestie van genieten!