tuinoverkapping gezellig maken

De ruimte onder de overkapping en veranda’s de nieuwe woonkamer – althans in de zomer. Wij vertellen u wat u nodig heeft voor een gezellig tuinoverkapping voor uw veranda.

Een volkstuin is benauwd? Helemaal niet. Tuinieren is momenteel een rage. Ook het tuinhuisje, waarin vroeger tuinstoelen en -gereedschap slechts halfslachtig werden opgeborgen, maakt een grote comeback. Wij hebben het nader bekeken en een paar tips voor een gezellig tuinoverkapping voor uw veranda op een rijtje gezet. Zelf overkapping maken is 1 ding, maar deze gezellig maken is een tweede.

Tip 1: Comfortabel meubilair

Als het tuinieren klaar is, heb je tijd om te ontspannen. Een kopje koffie en een goed boek zijn het lekkerst op een comfortabele ligstoel in de tuin of zelfs in een hangmat tussen de fruitbomen. Als het weer tegenzit, kunt u gewoon even pauzeren onder de overkapping. Je kunt het inrichten met een mooie bank (eventueel zelfs met een slaapfunctie) of een bank. Afhankelijk van hoe groot het is en hoe intensief het zal worden gebruikt, kunnen een eettafel met stoelen en een keukentje ook nuttig zijn. Hoe beter de overkapping is uitgerust, hoe meer tijd u er in de weekends in de zomer kunt doorbrengen. In ieder geval moet u aandacht besteden aan comfortabel meubilair, want alleen dan kunt u optimaal ontspannen.

Tip 2: Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals linnen, hout, kurk, steen of rotan komen het best tot hun recht. Maar slijtvaste buitenmeubelen en -accessoires zijn ook zo mooi geworden dat je hun functionaliteit niet eens opmerkt. Polyrattan, bijvoorbeeld, lijkt bedrieglijk veel op echt rotan, maar is gewoon weerbestendig. Praktisch.

Tip 3: Mooi licht

Het mooiste licht is natuurlijk het zonlicht, maar als de dag ten einde loopt, moet u niet in het donker gaan zitten. Sprookjes verlichting, kaarsen en staande lampen zorgen voor een gezellige sfeer. Ook hier zijn er modellen die uitstekend geschikt zijn voor buiten. Als de overkapping ideaal is aangesloten op de stroomvoorziening, kunnen de lampen die u wilt erin. Als het tuinhuis geen elektriciteit heeft, zijn kaarsen een alternatief of verlichting die zonder elektriciteit werkt.

Tip 4: Gezellige decoratie

Natuurlijk, gezelligheid is alles onder de overkapping! En dat komt in de vorm van woonaccessoires. Je kunt hier alles in stoppen wat je toch al mooi vindt, maar waar je thuis gewoon geen plaats voor hebt.

Spiegels geven het iets meer breedte en vergroten het zo optisch. Kleurrijke kussens zorgen niet alleen voor kleurrijke accenten, maar ook voor gezelligheid. Een tapijt creëert een absoluut huiskamergevoel in het midden van de tuin. Natuurlijk kunnen er ook foto’s worden opgehangen, tafels kunnen worden gedekt met tafelkleden, enz.