6-persoons-tuinsets-van-hout-en-aluminium

Een tuinset voor 6 personen van hout en aluminium geeft zoveel meerwaarde. De herinneringen die u maakt zijn van onschatbare waarde. Het gaat om de leuke en gezellige momenten met elkaar. Een tuinset voor zes personen van hout en aluminium maakt dat mogelijk. In uw zoektocht naar de mooiste tuinset voor 6 personen van hout en aluminium moet er natuurlijk goed over nagedacht worden wat bij u en uw tuin past, wat voor verwachting u heeft en wat u daar precies wilt beleven. In dit artikel maakt u kennis met de materiaalsoorten en enkele combinaties van de mooiste tuinsets voor 6 personen van hout en aluminium. We bespreken enkele tuinsets zoals bijvoorbeeld een rechthoekige tuinset voor 6 personen van hout en aluminium.

Materiaalsoorten

Voordat we verder gaan zullen we op voorhand ingaan op het gebruik van veelvoorkomende materiaalsoorten die bij de mooiste tuinsets voor 6 personen van hout en aluminium gebruikt worden.

Teakhout

Teakhout wordt veelal gebruikt voor tuimeubelen. Zo schreven we eerder al over de mooiste teak houten hoek loungesets voor deze zomer. In alle gevallen waar we spreken van een 6 persoons tuinset van hout en aluminium is tenminste het tafelblad van teakhout. Het betreft hier teakhout wat duurzaam is geproduceerd speciaal voor een 6 persoons tuinset van hout en aluminium. Het massieve teakhout is afkomstig van gecertificeerde Indonesische plantages en is van topkwaliteit met een hoog natuurlijk oliegehalte en een fijne structuur, wat een dicht oppervlak geeft en glad aanvoelt. De zes persoons tuinsets van hout en aluminium worden vaak behandeld met Teak Greywash en dat resulteert in de mooiste tuinsets voor 6 personen van hout en aluminium. In de loop der tijd verdwijnt deze beschermlaag en mede door veroudering ontstaan scheuren en barsten in het teakhout, die juist zeer gewaardeerd worden en het tafelblad een bijzondere exclusieve uitstraling geven. Soms is het advies bij mooie tuinsets voor 6 personen van hout en aluminium dat dit hout het hele jaar door onafgedekt buiten mag staan. Anderzijds is het advies bijvoorbeeld regelmatig Teak Cleaner gebruiken en daarna een Teak Shield aanbrengen, bescherming tegen water, vuil en schimmel. Per tuinset voor zes personen van hout en aluminium zult u daarom goed moeten informeren wat in uw geval van toepassing is.

Aluminium

Als we praten over een tuinset voor zes personen van hout en aluminium, dan hebben we het over aluminium wat allerlei klimaten kan doorstaan. Aluminium heeft zeer goede eigenschappen, het maakt roest kansloos, weegt niks, draagt een behoorlijk gewicht, is op allerlei manieren te vormen, ziet er heel mooi uit en kan tegen een stootje. De toepassing in het geval van 6 persoons tuinsets van hout en aluminium of een ronde tuinset voor 6 personen van hout en aluminium is vaak in de vorm van een frame, dus dat kan een aparte stoel- of robuuste tafelframe zijn. Voor een unieke kleurafwerking wordt het meestal gepoedercoat. Dat is een duurzame vorm van het aanbrengen van gekleurde poeder op het aluminium middels een speciaal verfproces, waardoor het bestand is tegen extreme weersinvloeden, zodat het volledig geschikt gemaakt is voor het buitenleven.

Textileen

Voor het maken van mooie tuinsets voor 6 personen van hout en aluminium wordt in bepaalde gevallen gebruik gemaakt van textileen. Dat is in feite een doek dat geweven is van polyestervezels met een speciale coating eroverheen voor een hoge duurzaamheid. Een stoel met textileen zit aangenaam, omdat het fijne vlechtwerk de druk gelijkmatig over de vorm van uw lichaam verdeelt.

Wicker

Dit is een techniek die gebruikt wordt voor het typische vlechtwerk wat u ziet bij sommige tuinmeubilair. In de zes persoons tuinsets van hout en aluminium waar dit voorkomt is de materiaalsoort een vlechtdraad van kunststof wat UV-bestendig is. Daardoor is het kleurvast en gaat het heel lang mee.

Quick dry foam

Kort na een regenbui weer droog kunnen zitten op uw stoel kan alleen als het materiaal in de zitting voorzien is van quick dry foam. Voor een mooie tuinset voor 6 personen van hout en aluminium is dit zeer aangenaam. Quick dry foam is een speciale schuimsoort die ontwikkeld is om grote hoeveelheden water snel erdoorheen te kunnen laten gaan.

Keuze materiaalsoorten

Voor u is het belangrijk dat u bij het selecteren van bijvoorbeeld een ronde tuinset voor 6 personen van hout en aluminium snel een terugblik kunt werpen op deze type materiaalsoorten. U moet eigenlijk nu goed nadenken welke materiaalsoorten u op welke manier graag terugziet in uw meest ideale 6 persoons tuinset van hout en aluminium.

Mooie tuinsets voor 6 personen van hout en aluminium

Hieronder willen we daarom overgaan op het omschrijven van diverse zes persoons tuinsets van hout en aluminium. Ze zijn gecategoriseerd naar de vorm van de tuintafel, bijvoorbeeld een ronde tuinset voor 6 personen van hout en aluminium.

Rechthoekige 6 persoons tuinsets van hout en aluminium

De eerste groep is te omschrijven als een rechthoekige tuinset voor 6 personen van hout en aluminium. Dit is de meest populaire combinatie en daarom bespreken we hier 5 sets.

Bekijk hier tuinset George

We beginnen bij Tuinset George met 3 St. Tropez tuinstoelen. Deze prachtige tuinset voor zes personen van hout en aluminium bestaat uit een tuinbank voor minstens 3 personen en 3 tuinstoelen. De tuinstoelen zijn comfortabel en doen het zonder kussen ook goed. Het tafelblad, de tuinstoelen en het zitvlak van de tuinbank zijn gemaakt van teakhout. Het onderstel van de tuintafel en tuinbank is gemaakt van gepoedercoat aluminium. Het is misschien wel de mooiste tuinset voor 6 personen van hout en aluminium vanwege de overvloedig zichtbare natuurlijke teakhout, maar daar hoeft u het natuurlijk niet mee eens te zijn.

Bekijk hier tuinset Dolphin & San Fransisco

De volgende rechthoekige tuinset voor 6 personen van hout en aluminium is de Dolphin & San Francisco tuinset. De stoelen hebben een gepoedercoate aluminiumframe en zijn bespannen met wicker. Daarom zijn ze makkelijk te onderhouden en kunnen ze het hele jaar buiten blijven staan. De stoel komt met water- en vuilafstotende kussens, die gewassen worden op 30 graden. De tuintafel heeft een aluminiumframe en een dik teakhouten blad. De donkere tinten van het framewerk worden gebroken door het deels lichtgekleurde wicker vlechtwerk en een lichter tafelblad. De tuinset geeft naar ons idee een warme sfeer. Het is net of u lekker knus op een wollen deken zit. 

Bekijk hier de Santika Zaga & Los Angeles tuinset

We gaan verder met een andere rechthoekige tuinset voor 6 personen van hout en aluminium. De Santika Zaga & Los Angeles is een tuinset om mee te dineren in de tuin, maar lunchen mag ook hoor. De tuinset toont een strak haast zakelijk contrast tussen het teakhout en de wit gepoedercoate aluminiumframe van de stoelen en tuintafel, die rechthoekig aandoen, waarbij de lichtgrijze kleur van de zit- en rugkussenset het contrast enigszins tempert.

Bekijk hier de Lifestyle Lancaster & Seaside tuinset

De Lifestyle Lancaster & Seaside is een uitzonderlijke rechthoekige tuinset voor 6 personen van hout en aluminium. Het is een tuinset met een tafel waarin een ingebouwde haard zit. Deze werkt op een gasfles. De Lancaster stoelen met textileen hebben een rugleuning die verstelbaar is, waardoor u de leuning recht of helemaal achterover kunt instellen. In de lage stand ondersteunt het ook uw hoofd. Het houdt u sfeervol warm op een koude avond. De tafel is grotendeels bedekt met hout. Het is donkere tuinset die een leuke sfeer geeft wanneer het vuur aan staat.

De rechthoekige tuinset voor 6 personen van hout en aluminium is de Suns Anzio & Ovada. Deze tuinset toont ook een mooi contrast met antraciete frames van tafel en stoelen, een lichte teakhouten Ovada tafelblad en lichtgrijze zitvlak en rugleuning in de stoel. U zit op een zitting voorzien van Fast Dry Foam® welke Sunproof® is afgewerkt. Dat is een hoogwaardige afwerking, waarbij de set zeer weerbestendig is en dus het hele jaar door buiten kan staan.

Bekijk hier de tuinset Zalongo

De tuinset Zalongo is erg stijlvol en elegant. De prachtige stoelen van hout en aluminium sluiten goed aan bij de Zalongo tuintafel. Ook bij deze tafel en stoelen is gebruik gemaakt van het duurzame teakhout. Dit in combinatie met de antraciet poedercoat laag op het aluminium frame maakt een bijzonder mooie combinatie.

Ovale tuinsets voor 6 personen

Groep 2 bestaat uit ovale tuinsets voor 6 personen.

Bekijk hier deze tuinset

De eerste onder de ovale tuinsets voor 6 personen is de 4 Seasons Outdoor Eco tuinstoel in combinatie met de Garden Collections Brighton tuintafel die volledig van teakhout is gemaakt. De stoelen van de ovale tuinset voor 6 personen zijn voorzien van een gepoedercoate aluminiumframe en zijn dusdanig gevormd dat u uiterst comfortabel zult zitten zonder de optionele zit- en rugkussen.

Bekijk hier deze tuinset

Een ander ovale tuinset voor 6 personen is de Manifesto Furniture Rivola & Induno Ellips. De tuinset geeft een lichte indruk door de lichtere houtkleur, vlechtwerk en witte frames voor de tafel en stoelen. Het vlechtwerk van de Rivola stoelen ziet er apart uit en is een transparante tuinset voor zes personen van hout en aluminium.

Bekijk hier deze tuinset

De Lifestyle Estancia tuinstoel wordt in deze set gecombineerd met de Lifestyle Brookline tuintafel. Deze ovale tuinset voor 6 personen heeft een unieke tijdloze uitstraling met een zekere eigenzinnigheid door de manier waarop de frames van de stoel en de tafel eruitzien. Deze set behoort tot de laatste ovale 6 persoons tuinsets van hout en aluminium.

Ronde tuinsets voor 6 personen

In groep 3 zijn de ronde tuinsets voor 6 personen aan de beurt.

Bekijk hier deze tuinset

De kuipstoel van Manifesto Novara en de tuintafel Rough-Y is de eerste ronde tuinset voor 6 personen. De stoel heeft een relaxed karakter, waarin het lijkt alsof u knus in een wicker nest zit met als boom de volledige teakhouten tafel. De combinatie geeft vanwege de lichte kleurstelling en speelse ontwerp een natuurlijke indruk. Een indrukwekkend aanbod in de groep van ronde tuinsets voor 6 personen.

Bekijk deze tuinset hier

Deze Lifestyle Dolphin & Rockville 6 persoons tuinset van hout en aluminium lijkt qua bouw op de vorige set, maar door het gebruik van een andere combinatie van materialen en vooral donkere kleuren geeft het een warme sfeer in uw tuin. De grote donkere poten van deze ronde tuinset voor 6 personen geven een krachtige indruk en de conische vorm van de stoelpoten zijn origineel.

Ook deze combinatie van Bohemian Louvre kuipstoel met Derby tuintafel is een geweldige set die vinden kunt onder alle 6 persoons tuinsets van hout en aluminium. De kuipstoel is voorzien van wicker vlechtwerk en oogt ook vanwege de dunne doch stevige poten heel natuurlijk. Deze tafel lijkt op die van de vorige set met die dikke poten, maar het tafelblad is wat meer lichtgrijs. Er is een speelse contrastspel van donker en licht bij zowel de stoelen als de tafel van deze ronde tuinset voor 6 personen.

Zes persoons tuinsets van hout en aluminium in een driehoek

De laatste groep bestaat uit driehoekige zes persoons tuinsets van hout en aluminium.

Bekijk deze tuinset hier

Een unieke 6 persoons tuinset van hout en aluminium is de Rough-S als driehoekige tuintafel en de Apple Bee Hawaii tuinstoel. Het totaalplaatje is licht, fris, modern en minimaal. De tafel, die helemaal van teakhout in een lichte afwerking is gemaakt, biedt aan elke zijde een zitplaats voor twee, wat heel anders aanvoelt dan de ronde tuinsets voor 6 personen. Twee witte stoelen die volledige transparantie geven. Ogenschijnlijk heeft een stoel slechts enkele touwen die als zitvlak en rugleuning dienen. Dat is toch een hele mooie tuinset voor 6 personen van hout en aluminium.

Bekijk deze tuinset hier

De Lifestyle Rome & Julia Triangelcombinatie wordt onder de 6 persoons tuinsets van hout en aluminium ook met een hele lichte, frisse, simplistische uitstraling en natuurlijke nuance neergezet. De Rome tuinstoel is voorzien van textileen en biedt daardoor een bijzonder goed zitcomfort. De witte frame met conische poten van de Julia tuintafel vormt een aantrekkelijk harmonie met de witgekleurde stoelen. Hierdoor gaat alle aandacht terecht uit naar het teakhouten tafelblad. Met andere woorden heel uniek onder de 6 persoons tuinsets van hout en aluminium.

Wat is nu de mooiste tuinset voor 6 personen van hout en aluminium?

Het is nogal een behoorlijke zoektocht om een mooie tuinset voor 6 personen van hout en aluminium te vinden. We hebben u in elk geval op weg geholpen en hopen dat dit artikel u naar de 6 persoons tuinset van hout en aluminium leidt waar u jaren plezier van zult hebben.