kleine woonkamer inrichten

Heb jij niet zo’n grote woonkamer? Dat is natuurlijk geen probleem, want ook met een kleine woonkamer heb je genoeg mogelijkheden. Echter is het dan natuurlijk wel zo handig om er het meeste uit te halen. Een goede inrichting van jouw woonkamer kan ervoor zorgen dat jouw woonkamer er helemaal niet zo klein uitziet. Maar hoe kun je dit op de juiste manier doen? Lees snel verder, wij zetten hieronder vijf goede tips op een rij!

Kies voor groot

Hoewel het je misschien verstandig lijkt om voor kleine dingen te kiezen in je interieur, is het juist handiger om te kiezen voor groot. Dus denk hierbij aan grote meubels en grote accessoires. Waarom? Omdat het er hierdoor ruimer uit kan komen te zien. Dit in tegenstelling tot het toevoegen van kleine dingen aan je interieur, waardoor het er juist wat smaller uit kan laten zien dan dat het daadwerkelijk is. Probeer deze fout dus echt niet te maken als je jouw kleine woonkamer zo goed mogelijk in wilt richten. Grote meubels en accessoires brengen meer rust in jouw interieur en hierdoor kan het er ruimtelijker uitzien. Het plaatsen van een grote bank, groot vloerkleed en andere grote woonaccessoires is dus zeker goed om te overwegen!

Gebruik lichte kleuren

Wat je ook zeker kunt onthouden als je jouw kleine woonkamer goed wilt inrichten, is om lichte kleuren te gebruiken. Dit kan namelijk bevorderlijk zijn voor hoe jouw woonkamer eruit komt te zien. Lichte kleuren stralen rust uit en dit heeft als effect dat jouw interieur er wat ruimtelijker uit komt te zien. Bij lichte kleuren die je kunt gebruiken zou je kunnen denken aan kleuren als wit, zachtgrijs of bijvoorbeeld taupe. Kijk goed naar hoe je de lichte kleuren kunt matchen met de rest van jouw interieur, zodat het een mooi geheel wordt. 

In de hoogte werken

Staan er al veel meubels op de vloer in jouw woonkamer? Dan is het handig om in de hoogte te gaan werken. Door in de hoogte te werken, kun je namelijk extra leefruimte creëren. En je raadt het al: jouw kleine woonkamer kan er zo groter uitzien.  Kijk dus eens naar of je hangende objecten kwijt kunt. Bij hangende voorwerpen zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan wandkasten, wandplanken, je tv, lampen, planten en noem maar op. Door in de hoogte te werken houd je meer ruimte over op de vloer en ziet jouw woonkamer er dus niet meteen krap uit. 

Kies voor multifunctionele meubels

Moet je jouw woonkamer nog helemaal opnieuw inrichten en heb je nieuwe meubels nodig? Dan is het een aanrader om te kiezen voor multifunctionele meubels. Dit zijn meubels die voor meerdere doeleinden gebruik kunnen worden. Hierbij zou je kunnen denken aan een slaapbank, die dus gebruikt kan worden als bank én als bed. Multifunctionele meubels nemen minder ruimte in, want je hoeft op deze manier maar één meubel neer te zetten in plaats van twee.

Maak gebruik van veel hoekje

Om de kleine woonkamer optimaal te gebruiken, is het aan te raden om gebruik te maken van veel hoekjes. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw woonkamer er al met al wat groter uitziet. Zorg er wel voor dat je het ook weer niet te gek maakt, want dan kan jouw woonkamer er enorm druk uit komen te zien. Doe het met mate en probeer goed gebruik te maken van alle delen in jouw woonkamer.

Wil je jouw kleine woonkamer optimaal benutten? Dan kunnen bovenstaande tips goed van pas komen, want hiermee kun je al een heel eind komen. Zo haal je het meeste uit je woonkamer en ziet het er helemaal niet zo klein uit als dat het daadwerkelijk is!