terras gezellig maken

Met de zomer in het vooruitzicht krijgen veel mensen kriebels om hun tuin aan te pakken. Ben jij één van die mensen? Begin dan eerst met het inrichten van je terras. Dikwijls besteed je veel tijd op je terras en met mooi weer kan je hier ook visite ontvangen. Kan je nog wat inspiratie gebruiken om je terras gezellig te maken? Wij geven vijf tips voor een sfeervol terras!

1. Maak je terras gezellig met bloemen en planten

Hoe terras opfleuren? Allereerst is een beetje kleur onmisbaar. Met nieuwe bloemen en planten in allerlei kleuren kan je jouw terras gezellig maken. Heb je een groot terras? Dan kan je gebruikmaken van (grote) plantenbakken die je terras mooi aankleden. Plaats er een paar kleurrijke zomerbloeiers in en je waant je op vakantie op je eigen terras! 

Heb je een klein terras? Geen zorgen, dan werk je gewoon in de hoogte door gebruik te maken van de muren. Bevestig bijvoorbeeld een rekje waar je mooie bloempotten in kunt zetten. Als je zeer weinig ruimte hebt, kan je de bloembakken ook prima over de rand van je terras of schutting hangen. Zo creëer je alsnog kleur op je terras, ook als je niet veel ruimte hebt.

2. Creëer een huiselijke sfeer

Wat zet je op een terras? Eigenlijk kan je je terras zien als je huiskamer, maar dan buiten. Uiteraard kan je niet alles buiten laten staan wanneer er een flinke regenbui over het land trekt, maar je kunt je stoelen wel leuk aankleden met kussens of een loungeset kopen. Op die manier maak je je terras ontzettend knus! Met deze teak houten loungesets geef je je terras een landelijke sfeer. Een 4 persoons aluminium loungeset staat dan weer heel leuk op een modern terras. Voor iedere stijl is er wel een mooie loungeset te vinden!

3. Voorzie sfeervol licht

In de zomer is het heerlijk om lang buiten te blijven zitten. Ook al blijft het ‘s avonds lang licht, toch is het fijn als je hier en daar extra verlichting hebt. Niet alleen omwille van praktische reden, maar ook omdat het gewoon heel gezellig is. Hang bijvoorbeeld een lichtslinger op zoals op onderstaand voorbeeld. Ook fakkels of een vuurkorf zijn heel leuk, maar deze moet je wel goed in de gaten blijven houden als ze branden. 

4. Kies voor houten vlonderplanken

Wil je jouw terras een make-over geven? Ga dan voor houten vlonderplanken want hiermee creëer je een mooi en sfeervol terras. Dit is niet alleen een alternatief voor bestrating want de warme, natuurlijke look van houten vlonderplanken is een ware eyecatcher in je tuin! Houten vlonders bestaan uit hardhout of naaldhout. De houten vlonderplanken van hardhout zijn zeer duurzaam en zijn meestal voorzien van een FSC keurmerk.

5. Voorzie een schaduwrijk plekje

Tenslotte is een schaduwrijk plekje wel prettig, zeker tijdens hete zomerdagen. Een parasol is altijd goed, maar je kunt ook gebruikmaken van trendy zeildoeken die tussen verschillende panelen opgetrokken worden. Of wat dacht je van een overdekt terras of knus hoekje tussen de bomen? Afhankelijk van hoe groot je terras is, heb je meer of minder mogelijkheden. Maar een beetje schaduw kan je overal creëren. Zo kan je de hele zomer genieten van je gezellige terras, ook wanneer de temperaturen hoog oplopen!