houtbewerking

Het lijkt erop dat onze lentes en zomers steeds eerder beginnen en langer duren. De afgelopen decennia zijn er steeds meer dagen in het jaar waar het buiten in je eigen tuin zeer aangenaam toeven is. We brengen veel tijd in onze tuin door, zeker als de zon schijnt. Heb je al nagedacht over de inrichting van je tuinterras? Houd je van tijdloos en stoer? Ga dan voor een duurzame en stijlvolle tuininrichting en kies voor een Douglas hoekbank als basis. Een Douglas hoekbank is sterk, stevig en gemaakt om vele jaren mee te gaan. Je hebt de keuze uit diverse smaakvolle basismodellen.

Waarom is Douglas hout zo geschikt voor tuinmeubilair?

Douglas hout is afkomstig van de Douglas spar. Deze boomsoort komt oorspronkelijk uit Amerika, maar is al enige tijd ook in Europese bossen te vinden. De Douglas spar is een snelgroeiende boom waarvan het hout al snel op ecologisch verantwoorde manier geoogst kan worden. Douglas hout is sterk, solide en met een kleine behandeling zeer geschikt te maken voor outdoor toepassingen. Als je een Douglas hoekbank bestelt, dan zorgen de leverancier ervoor dat het hout een intensieve oliebehandeling heeft ondergaan. Met die behandeling is het hout ongeveer twee jaar lang bestand tegen wisselende weersinvloeden en kun je hem gerust het hele jaar buiten laten staan. Na die periode is het een kwestie van licht opschuren en de oliebehandeling herhalen. Speciale voedende olie voor Douglas hout is ook verkrijgbaar voor het onderhoud. Douglas hout heeft van nature een mooie nerfstructuur en een warme uitstraling. Het is ook een feit dat een Douglas hoekbank ook jouw tuin speciaal kan maken.

Veel keuze in Douglas tuinmeubelen 

Met het ontwerp van tuinmeubelen moet je op zoek gaan naar een specialist. Iemand die al jarenlang ervaring in het maken van meubilair voor binnenshuis en buitenshuis. Zij ontwerpen dan de tuinmeubelen zelf en kunnen je een aantal aantrekkelijke modellen aanbieden. Een Douglas hoekbank met verhoogde armleuningen of rugleuningen? Een Douglas hoekbank met een robuust en industrieel onderstel of met een dichte onderkant? Je vindt het allemaal. Voor je Douglas hoekbank hebben we ook passende accessoires zoals zitkussens en rugkussens in diverse kleuren. Neem de tijd om alles te ontdekken, meet je tuinterras op en ontwerp je eigen outdoor loungehoek.

Laat je Douglas hoekbank geheel op maat maken

Er zijn verschillende modellen standaard maten, maar je kunt beter kiezen voor maatwerk. Wil je dus een extra lange of een iets bredere uitvoering van je Douglas hoekbank, dan kan dit. Een Douglas hoekbank past in ieder tuin, groot of klein.