lege muren laten spreken

Breng je kale muren tot leven met onderstaande stijlvolle ideeën voor wanddecoratie. Of het nu gaat om kunstwerken die je door middel van een schilderij ophangsysteem bevestigd, mooie planten voor meer groen of een enorme muurschildering, het veranderen van slechts één muur kan een ruimte een heel ander karakter geven. Op zoek naar muurdecoratie-ideeën om een ​ lege ruimte in je huis op te frissen? Die lege muren zijn gevuld met eindeloze mogelijkheden, en een paar stijlvolle wanddecoraties kunnen een huis als een thuis laten voelen. Wat je decoratie stijl ook is, wij hebben de ideeën die je muren tot leven kunnen brengen en je ware persoonlijkheid naar boven kunnen halen. 

Als je op zoek bent naar een wanddecoratie die gemakkelijk te veranderen is, overweeg dan om zorgvuldig gekozen kunstwerken op te hangen. Een oversized schilderij zal de aandacht trekken en de toon zetten, zelfs in een relatief kleine ruimte. Je kunt ook kiezen voor een ‘galerij wand’ als je een overvloed aan kunstwerken hebt om op te hangen. Tegenwoordig zijn er erg goede ophangsystemen op de markt, waardoor je zorgvuldig gekozen kunstwerken ook nog eens erg mooi en stijlvol hangen.

Ideeën voor wanddecoratie hoeven niet puur decoratief te zijn, ze kunnen ook functioneel zijn. Boeken kunnen in elke kamer cultuur en kennis brengen, zoals Cicero ooit zei: ‘Een kamer zonder boeken is als een lichaam zonder ziel.’

Een formele manier om boeken te ordenen is de klassieke bibliotheek benadering, dat wil zeggen op genre: fictie, non-fictie, geschiedenis, kunst enzovoort. Het is waarschijnlijk een van de meest populaire manieren om boeken in een huiselijke omgeving te ordenen. Wie op zoek is naar een meer gestileerd resultaat, dat ook een grotere impact zal hebben op de algehele look en feel van de ruimte, zal boeken in kleurblokken rangschikken.

Wanddecoratie met een landkaart

Of het nu vintage en illustratief is of een praktische, een kaart kan interessant zijn en goede herinneringen oproepen aan je favoriete reizen en bestemmingen. Voeg wat visuele kracht toe aan een studeerkamer of kinderkamer met een opvallende kaart muur die ook educatief is. Deze muur zal vooral aantrekkelijk zijn voor beginnende ontdekkingsreizigers, die herinneringen op de kaart kunnen plakken om te laten zien waar ze zijn geweest, of aanduiden waar ze in de toekomst naartoe willen.

Als je beste servies te mooi is om op te eten, of als je decoratieve antieke borden in een kast hebt verstopt, maak er dan een galerie wand mee. Selecteer een paar verschillende maten en patronen en meet de plaatsing van elk stuk op de muur voordat je deze gaat ophangen, om ervoor te zorgen dat je de juiste afstand kiest. Als je tevreden bent, bevestig je de borden, bijvoorbeeld door middel van het eerder genoemde ophangsysteem.

Wanddecoratie met geverfde wandpanelen

Oorspronkelijk werden ze geïnstalleerd om muren te beschermen en vocht te verbergen, geniet lambrisering tegenwoordig een stijl heropleving. We zijn dol op het karakter dat wandpanelen aan een ruimte geven, vooral in kamers die dat missen. ‘Paneling’ is een handige manier om warmte en karakter aan een kamer te geven, het heeft iets gezelligs om omringd te zijn door hout omdat het een warme uitstraling heeft.

Kamerplanten voegen natuurlijke charme toe aan elke kamer. Verwissel een spiegel boven de open haard voor een aan de muur opgehangen varen of hangende wijnstokken. Verschillende hoogtes voegen visueel iets toe: meng planten met verschillende bladvormen en kleuren voor een luxe, groene uitstraling.