luchtbevochtiger

U vermoed waarschijnlijk dat het niks is, maar in tijden van Corona loopt u liever geen risico. Want een dag thuisblijven om te testen, om daarna te horen dat u geen corona heeft is natuurlijk zonde van uw tijd. Om gekke kuchjes en last van uw keel te voorkomen zou u de luchtvochtigheid in uw huis wat omhoog kunnen brengen. 

Verbeteren van uw welzijn

Een goede luchtvochtigheid is goed voor uw welzijn. De invloed van een lage luchtvochtigheid op uw weerstand is namelijk erg groot en daardoor bent u eerder vatbaar voor een virus als corona. De perfecte luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 %. Een luchtvochtigheid lager dan 40% zorgt voor uitdroging van uw slijmvliezen, branderige ogen, een droge hoest en keelpijn. Een te hoge luchtvochtigheid zorgt echter weer voor kans op condensvorming, loslatend behang of zelfs schimmels.

Goed ventileren

Er zijn verschillende manieren om de luchtvochtigheid te verhogen. Goede ventilatie is daar een van. Zo zou u de ramen en deuren open kunnen zetten na een regenbui om de luchtvochtigheid voor kortere tijd weer omhoog te krijgen. Goede ventilatie is de basis voor een optimale luchtvochtigheid en meteen een belangrijke tip tegen een lage luchtvochtigheid. 

Water verdampen in huis

Om de luchtvochtigheid omhoog te brengen zou u emmertjes water kunnen plaatsen in uw huis. Door de warmte zal het water verdampen en zo zal de luchtvochtigheid verhogen. Ook kunt u de deuren van uw douche open laten staan tijdens het douchen. Er zijn echter eenvoudigere manieren om deze techniek te passen. U kunt tegenwoordig namelijk speciale bakjes kopen die u aan uw verwarming kunt hangen. 

Luchtbevochtiger

De gemakkelijkste manier is echter het aanschaffen van een luchtbevochtiger. Vooral in de wintermaanden, als u uw ramen liever niet wagenwijd open wilt zetten om te luchten, is een luchtbevochtiger een goed idee. Luchtbevochtigers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo kan een luchtbevochtiger de luchtvochtigheid laten toenemen door koude verdamping, middels stroom, ultrasone bevochtiging en luchtwassers. Ook een luchtbevochtiger van Itec luchtreiniger maakt gebruik van een van deze technologieën.