gevelbekleding

Met gevelbekleding kun je iedere woning een stijlvolle uitstraling meegeven. Voor het kiezen van gevelbekleding is het belangrijk dat je niet enkel afgaat op het uiterlijk, maar ook vooral kijkt naar de toepassingen. De verschillende soorten gevelbekleding hebben namelijk ook ander onderhoud nodig. Daarnaast zijn er ook bij verschillende bekledingen andere isolatiemogelijkheden. In dit blog bericht geven we je een overzicht van de verschillende gevelbekledingen die je kunt kiezen, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat is gevelbekleding precies?

Zoals de naam het eigenlijk al prijsgeeft, bekleed het de gevel. De bestaande gevel wordt voorzien van een extra laag. In de meeste gevallen is dit een materiaal dat zorgt voor een extra isolatielaag. Daarnaast beschermt de extra laag het gebouw ook tegen weersinvloeden van buitenaf. Tot slot kan de beschermende laag op de gevel ook voorzien worden van een speciale coating, zodat deze brandwerend is. 

Een gevelbekleding van Deens rabat

Deens rabat is een gevelbekleding dat bestaat uit drie golven. Het wordt ook wel een triple profiel genoemd. Het voordeel van deze gevelbekleding is dat het stapelbaar is. Je krijgt hierdoor een moderne look en feel in de schutting of wand. Er worden in Deens rabat gebruik gemaakt van verschillende houtsoorten. Veelal wordt Deens rabat horizontaal gemonteerd, maar je kunt er ook voor kiezen om ze verticaal te monteren. Deens rabat valt met name op door het strakke uiterlijk dat het met zich meeneemt.

Ben jij van plan om gevelbekleding te plaatsen? Neem direct een kijkje bij Gadero.nl voor de beste gevelbekleding! De verschillende soorten zijn eindeloos!

Gevelbekleding van metaal

Een andere mogelijkheid die je hebt voor het bekleden van de gevel, is metaal. Metalen gevelbekleding komt in verschillende vormen voor. Zo kun je de keuze maken voor gegolfde platen. Deze worden veelal in aluminium geleverd. De aluminium platen geven het gebouw een speciaal uitzicht. Vervolgens kun je ook kiezen voor caissons. Dit zijn platte elementen in verschillende groottes. Hierdoor kun je het onzichtbaar laten lijken. Tot slot kun je ook nog kiezen voor leien of dakpannen van metaal. Dit is met name mooi op nieuwere gebouwen, omdat het een moderne uitstraling geeft en een geheel maakt van het gebouw.

PVC gevelbekleding

Een goedkopere versie gevelbekleding, is PVC. Dit materiaal is enorm makkelijk te bewerken en daarom erg goedkoop. In de bouw wordt het erg veel gebruikt voor ramen en deuren. Het lichte materiaal is daardoor ook erg goed geschikt om als gevelbekleding te dienen voor gebouwen. PVC is vervolgens ook erg populair om duurzame overwegingen. Het materiaal gaat namelijk enorm lang mee, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Daarnaast is het ook nog recyclebaar, waardoor het erg goed gebruikt kan worden. 

Gevelsteen gebruiken voor je woning

Tot slot heb je ook de mogelijkheid om te gaan voor gevelstenen. Ze zijn erg sterk, vormvast en ook nog eens erg duurzaam. Het gebruik van gevelsteen stamt al meer dan 100 jaar terug. Veel woningen zijn er dan ook van voorzien. Het voordeel is dat het voor iedere woning op maat gemaakt kan worden. Er zijn namelijk verschillende kleuren, afmetingen en texturen. Gevelstenen zijn daarnaast perfect voor verschillende weersinvloeden. Zo weet je zeker dat je gevel een lange levensduur heeft zonder dat het veel onderhoud nodig heeft.