slaapkamer-plant

Wist je dat planten een erg goede aanwinst kunnen zijn voor de slaapkamer? Niet alleen laten ze het geheel letterlijk in kleur opbloeien, ook geven ze een betere nachtrust en zijn er nog meer voordelen. Hier vind je een lijst van planten die je zeker niet mag missen op de slaapkamer.
 

Jasmijnplant

Een van de bekendste planten die je ook vaak terugziet als geur op huishoudelijke planten: de jasmijnplant. Niet alleen valt de plant op door de kenmerkende lucht, maar ook heeft de plant als voordeel dat het de slaap bevordert. Door de rust die de plant afgeeft verminder je dus ook de stressmomenten.
 

Aloƫ Vera

Ook dit is een naam die al meermaals wordt genoemd vanwege de diverse gezonde voordelen dat het heeft voor je lichaam. Doordat de plant de lucht zuivert, kan je beter slapen wat voor een goed uitgerust gevoel zorgt.
 

Lavendel

Een lavendelplant is ook een zeer goede keuze om als plant te plaatsen in de slaapkamer. Het geeft een lekkere geur af en zorgt net als Jasmijn voor een betere nachtrust dankzij een rustgevende werking.
 

De vrouwentong

Deze plant kenmerkt zich door lange groene bladeren met een gele rand. Dankzij de mooie vormgeving en kleuren kan je ze in diverse interieurstijlen plaatsen, het oogt altijd stijlvol en het heeft net als de andere eerder genoemde planten een zuiverende werking, zeker het overwegen waard.
 

Graslelie

Het heeft wat weg van de vrouwentong met de kleuren, alleen de bladeren zijn smaller. Ook zeer geschikt als leuke decoratie met een zuiverende werking op de slaapkamer. De plant heeft zeer weinig onderhoud nodig waardoor deze erg interessant is, ook in andere ruimtes.
 

Klimop

Wellicht is dit niet een plant die eerder zal aanspreken, echter is de klimop een plant die een zeer goede kandidaat is om te gebruiken als luchtzuiveraar, zeker aan te bevelen voor personen met astma of andere luchtwegproblemen. Daarbij kan je de plant ook op diverse plekken laten hangen. Dankzij de dunne takken is het makkelijk te plaatsen.