tuinmeubel-beschermhoes

Tuinmeubelen zijn ideaal in de zomer, maar in de winter kan het soms wel eens voor problemen geven. Vooral als je houten tuinmeubelen hebt, dan staan ze dag in, dag uit, bloot aan de weersomstandigheden, waardoor het hout er niet mooier op zal worden. Dat beloofd voor het komende voorjaar flink wat onderhoudswerkzaamheden aan je houten tuinmeubelen. Dus wat doe je met je houten tuinmeubelen in de winter?
 

Overdekt opslaan

Het meest logische antwoord op de vraag ‘wat doe je met je houten tuinmeubelen in de winter?’ is het overdekt opslaan. Als je een schuur, een garage of een tuinhuis hebt, dan gaat dit vrij gemakkelijk, al moet je ook rekening met het formaat van je houten tuinmeubelen houden. Houten tuinmeubelen kunnen soms groot en log zijn en lastig inklapbaar. Houdt daar dan rekening mee als je ze in de schuur of in de garage opslaat, dat je in de winter behoorlijk wat ruimte kwijt bent. Maar het overdekt opslaan doet je tuinmeubelen veel goeds. Ze hoeven dan niet meer alle weersomstandigheden te doorstaan, zoals sneeuw en vrieskou. Het hout blijft mooi en je kunt ze dan desnoods zonder onderhoud in de lente weer buiten zetten. Ook als je geen schuur of garage hebt of ze zijn te klein voor opslag van je tuinmeubelen, dan kun je ze ook onder een overkapping zetten. Ook al staan de tuinmeubelen dan niet geheel vrij uit de wind, het belangrijkste is dat ze droog staan. Maar wat als je houten tuinmeubelen op een balkon van een appartement hebt staan en dus geen beschikking hebt over een opslagplaats?
 

Tuinmeubel beschermhoes

In het geval je geen overdekte opslagruimte hebt voor je houten tuinmeubelen, dan kun je een beschermhoes aanschaffen. Je zet de stoelen zo dicht mogelijk bij de tafel en je drapeert de beschermhoes om de gehele set. Het is verstandig om de hoes daarna nog in te snoeren met een touw of een kabel. Zo is het beschermd tegen hevige wind en zal de hoes niet zo snel wegwaaien. Een vereiste is dat je het juiste formaat beschermhoes koopt zodat je ook daadwerkelijk je gehele houten tuinset kunt beschermen. Beschermhoezen zijn meestal van een speciaal materiaal dat goed bestand is tegen de weersomstandigheden, dus bij juist gebruik staan je tuinmeubelen goed beschermd.
 

Brandhout

Ben je erg handig en draai je je hand niet om om volgend jaar nieuwe houten tuinmeubelen te maken? Dan kun je ook kiezen voor een extreme oplossing. Zaag je tuinmeubelen in stukken en je hebt prachtig brandhout om ’s winters in de open haard te gebruiken. Je hoeft niet te bedenken waar je je houten tuinmeubelen laat en je bent verzekerd van een nieuwe vrijetijdsbesteding in de komende lente.