met meubels van steigerhout - wonenwebsite (1)

De natuurlijke uitstraling van steigerhout gaat nooit uit de mode en is dan ook super populair bij de interieurliefhebbers onder ons. Steigerhouten meubelen doen het niet alleen goed in de tuin, maar ook in onze woonkamers en slaapkamers zetten we dit soort meubels massaal neer. Zelfs een kinderkamer richt je opvallend in met steigerhout. Steigerhout is sterk en goed bewerkbaar, en is daarom perfect om meubels voor ieder klimmend en klauterend kind van te maken. Wil je weten hoe jij een mooie kinderkamer inricht met steigerhouten meubelen? Lees dan snel verder, want in dit blog doe je inspiratie op over het inrichten van een kinderkamer met meubels van steigerhout. 

Dit is steigerhout

Steigerhout is flexibel en sterk vurenhout, dat jaren in de bouw dienst heeft gedaan. Vurenhout wordt veel gebruikt op bouwsteigers, waar bouwvakkers er constant overheen lopen. Het is sterk, want het vurenhout moet natuurlijk het gewicht van al deze mensen dragen en daarbij door weer en wind zijn kracht behouden. Nadat vurenhout een lange tijd onderdeel van een steiger heeft uitgemaakt, krijgt het de rustieke grijze kleur die bij veel mensen in de smaak valt. In een meubelfabriek wordt het hout vervolgens nieuw leven in geblazen: er worden prachtige kasten, zitmeubelen, tafels en nog heel veel andere meubels van gemaakt. Zowel binnen als buiten komen steigerhouten meubels tot hun recht, en kun je neerzetten wat je maar wilt. De opties zijn eindeloos.

Hoe richt je een kinderkamer in?

De robuuste, grijze kleur van steigerhout doet het goed in een slaapkamer, maar natuurlijk biedt deze sterke houtsoort ook in een kinderkamer uitkomst. Een bed van steigerhout is mooi, omdat dat stevig is en daarom is opgewassen tegen iedere wildebras. Hoogslapers en stapelbedden van steigerhout worden in allerlei soorten en maten gemaakt. Er zijn hoogslapers met kasten of zelfs speelhuisjes eronder. Daar wordt toch ieder kind vrolijk van! Voor een ijverige schoolganger zijn er bedden met een bureau en zithoek ingebouwd, waar comfortabel wordt gestudeerd of geknutseld. Misschien wil je liever een slaapvide plaatsen, zodat je kind meer ruimte heeft om te spelen. Combineer een mooi en comfortabel bed met een kledingkast van steigerhout en een aantal stevige nachtkastjes en kisten, en de kinderkamer is helemaal voorzien van stoer meubilair dat ook nog eens tegen een stootje kan.

Een speelparadijs voor ieder kind

Het is bekend dat steigerhout het buiten goed doet. Om je kleine helemaal te voorzien van een speelparadijs, is het dan ook mogelijk om in de tuin een speelhuis neer te zetten. Zo’n speelhuis ziet er zo natuurlijk uit, dat de verbeelding van je kind aan het werk gaat. Nu is het speelhuis een hutje op de hei, dan weer een geheime bunker of juist een sprookjeskasteel. In de zomer is een steigerhouten speelhuis een leuke plek om met vriendjes te kamperen in eigen tuin, of om tijdens een barbecue of tuinfeestje beschutting van de zon te zoeken. Met een speelkeukentje, wat kussentjes en genoeg speelgoed verveelt geen enkel kind zich in zijn of haar prachtige speelhuisje, en met zulk leuk speelgoed is je kind de stoerste bikkel van de straat!