Badhuisstraat 186, Vlissingen. {{Rijksmonument|508766}

Tegenwoordig laten steeds meer mensen een dakkapel plaatsen. Niet zo gek, want de voordelen van een dakkapel zijn erg groot. Door al die dakkapel voordelen zijn veel mensen geneigd een dakkapel te plaatsen. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een dakkapel?

Meer bewegingsruimte

Een eerste voordeel van een dakkapel is dat er meer bewegingsruimte komt op zolder. Door het schuine dak zijn de mogelijkheden op zolder vrij beperkt. Een dakkapel kan ervoor zorgen dat er meer ruimte komt op zolder waardoor er dus ook meer mogelijkheden zijn. Zo kan je de zolder dus efficiënter gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een slaapkamer maken van de zolder of een sportruimte.

Hoeveelheid licht neemt toe

Onder de dakkapel voordelen schuilt ook het feit dat er veel meer licht in de ruimte toe wordt gelaten wanneer een dakkapel is geplaatst. Veel zolders zijn erg donker omdat er slechts één klein raam is. Door een dakkapel te plaatsen komt er meer licht in de ruimte waardoor deze aantrekkelijker wordt. Dat is dus een ander voordeel van een dakkapel.

Het huis krijgt meer gebruiksoppervlakte

Doordat je de schuine wand weghaalt krijgt het huis meer gebruiksoppervlakte. Een dakkapel lijkt dus een investering, maar zorgt er uiteindelijk alleen maar voor dat de waarde van je huis toeneemt. Een groot voordeel van een dakkapel, omdat deze zich dus uiteindelijk zelf terug zal verdienen.

Het uitzicht wordt beter

De dakkapel voordelen zijn eindeloos. Zo wordt ook het uitzicht vanaf de zolder een stuk mooier. Dat is zeker handig wanneer je van de zolder een extra slaapkamer gaat maken. Net als op de andere verdiepingen van de woning kan je nu naar buiten kijken en van al het moois om je heen genieten. Dat maakt de zolder en dus het huis ook meteen een stuk aantrekkelijker. De voordelen van een dakkapel zijn eindeloos.
De voordelen van een dakkapel zijn nu dus wel genoemd. Het lijkt een enorme investering die weinig oplevert op de eerste oogopslag, maar eigenlijk is het een investering met enorm veel voordelen die zichzelf terug zal verdienen.