Scandinavische-slaapkamer-inrichting

Een Scandinavische stijl in je slaapkamer kan een heerlijke, robuuste uitstraling geven. Maar hoe verwerk je dit op de beste manier? Je vindt hier diverse tips.

Less is more

Een Scandinavische slaapkamer inrichting kenmerkt zich door gebruik te maken van eenvoudige strakke lijnen in het hele interieur. Hou je van meer details, dan is deze stijl wellicht niet iets voor jou. Om je Scandinavisch slaapkamer interieur nog meer tot zijn recht te laten komen doe je er goed aan om altijd een goed opgeruimde kamer te hebben. Omdat de Scandinavische huizen kleiner waren werd dit vroeger vaak gedaan. En nu nog steeds in de interieurs.

De vloer

Wanneer je begint met het inrichten van de kamer kan je meteen de vloer onder de loep nemen. Om een Scandinavisch slaapkamer interieur te creƫren is een houten vloer al een erg goed begin. Het oogt sterk en degelijk, je bent snel je ouderwetse laminaat of vloerbedekking vergeten. Vaak kan je ook, als de ruimte het toelaat, kleinere kleedjes plaatsen. Dit komt erg vaak terug in een Scandinavische inrichting.

Meubels

In een Scandinavisch slaapkamer interieur wordt vooral veel hout gebruikt, kies daarom meubels die zijn gemaakt van hout. Kies daarbij mooie lichte, zachte kleuren voor een rustiger, gezellige sfeer in de slaapkamer. Een houten bed, kast en andere meubels zijn dus zeker een aanbeveling. Het geeft een natuurlijke sfeer.

Verlichting

Om jouw Scandinavische slaapkamer inrichting goed tot zijn recht te laten komen kan je vooral gebruik maken van zoveel mogelijk natuurlijk licht. Heb je grote ramen, maak daar dus ook gebruik van, eventueel met witte, lichtdoorlatende gordijnen. Qua lampen kan je een subtiel en modern design kiezen met een lichte kleur die bij de rest van het interieur past.

Accessoires

Om jouw Scandinavisch slaapkamer interieur compleet te maken kan je subtiele accessoires toevoegen. Maar ook erg belangrijk is het gebruik van planten, deze komen erg vaak terug in een Scandinavische slaapkamer inrichting. Het oogt niet alleen vrolijk met de kleuren, het is ook nog eens gezond voor je: planten zorgen voor een betere lucht doordat ze bepaalde chemische stoffen opnemen.
Afbeeldingen:
https://nl.pinterest.com/pin/353743745711176277/?lp=true
https://nl.pinterest.com/pin/413416440774122668/?lp=true