Ieder jaar zijn er verschillende kersttrends die, ook weer in 2021! Hoe versier jij jouw woning dit jaar? We zetten het voor je op een rijtje: dít is de leukste kerstdecoratie voor 2021.

Een moderne kerst

Uiteraard gaan we met de tijd mee, en zien we dat kerstdecoratie steeds vaker een modern jasje krijgt. Ideaal als je dat traditionele karakter wel een keertje zat bent! Er zijn steeds meer moderne leuke kerstversieringen te vinden, die passen bij de tijd van nu. Denk aan trendy kleuren, zoals goud en roze. Dat is weer eens wat anders dan het traditionele zilver, rood en groen. Ook zijn we groot fan van moderne kerst ornamenten. Van donuts tot flesjes wijn, van sneakers tot mobieltjes: er zijn veel figuurtjes te vinden om in de kerstboom te hangen. Dat ziet er ook nog eens hartstikke grappig en opvallend uit! 

Kersthangers figuurtjes wijnglazen
Klik hier voor meer informatie over bovenstaande Kersthangers figuurtjes wijnglazen
roze glazen donut kersthanger
Roze glazen donut kersthanger voor in de boom

Botanische kerst decoratie

Planten zijn nog altijd enorm belangrijk in het interieur. Het is dan ook geen wonder dat dit zich vertaalt in de trends voor kerst 2021: ga voor een botanische kerststijl! De kerstboom is natuurlijk een botanisch stuk in huis, maar er is nog veel meer om aan te denken. Qua kleuren kom je uit op groen en bruin, evenals zandkleuren – dit past uitstekend in het thema. Verder kun je op zoek gaan naar kerst ornamenten met een planten thema. Denk aan een kersthanger in de vorm van een Monstera! Maar er is nog meer om aan te denken. Een kerstboom kun je namelijk op meer plekken kwijt in huis, evenals kersttakken. Hang of plaats dennentakken op meerdere plekken in de woning, voor veel sfeer. 

Erlenmeyer kerstboom in stolp
Erlenmeyer kerstboom in stolp
Everlands Guirlande
Everlands Guirlande

Minimalistische kerstversiering

Een moderne kerststijl is ook die van minimalistische kerstversiering. In deze stijl heb je veel opties en zien we verschillende alternatieven voorbij komen. Zeker in de wereld van kerstboom trends 2021. Denk aan de alternatieve kerstboom, als je eens iets anders of rustigers wilt dan de traditionele boom. Maar je kunt ook denken aan een kerstboom voor aan de muur, om ruimte te besparen.  Waar kerstdecoraties vaak behoorlijk overweldigend kunnen zijn, gaat het bij deze stijl juist om de kunst van het weglaten. Ga bij deze kersttrend 2021 dus op zoek naar eenvoudige vormen, traditionele figuren, natuurlijke materialen en subtiele afwerkingen. 

Kerstboom hout
Kerstboom hout
Decoratieve LED-Boom
Decoratieve LED-Boom

Een romantische kerst

Houd je van een romantische kerst? Ook dan zit je goed: de romantische kerst behoort tot de kersttrends 2021. De liefde staat centraal in deze trend voor kerst 2021 – voor je partner, gezin en andere naasten. De centrale kleur? Dat is uiteraard rood! Komt dat even goed uit, want rood wordt tevens gezien als algemene kerstkleur. Misschien heb je dus al wat rode decoratiestukken voor kerst in huis liggen. Ga verder op zoek naar figuren en ornamenten waarin het thema liefde naar voren komt. Denk aan hartjes, maar bijvoorbeeld ook aan een kerstornament met een lipstick. Om maar wat ideeën te noemen! Ook strikjes in het rood zijn heel gezellig in huis. 

Kerststrikjes rood
Kerststrikjes rood
Kerstballen set van 100 stuks met Piek
Kerstballen set van 100 stuks met Piek

Nog een laatste tip voor kerstversiering 2021: ga voor een luxe en chic jasje! Dit is een ideale keuze als je dol bent op klasse en stijl in het interieur. En de decembermaand is natuurlijk een uitgelezen moment om dit terug te laten komen in huis! De kleur goud staat voorop, die perfect past bij deze trend voor kerst 2021. Verder mag je behoorlijk uitpakken voor een luxe kerst – geen decoratiestuk is eigenlijk te gek. Neem een voorbeeld aan de Amerikaanse kerst, waar ook alles uit de kast wordt gehaald.

Kerstkrans Hanger
Kerstkrans hanger