beste materialen voor aanrechtbladen

Het keukenblad is één van de meest gebruikte onderdelen van de keuken. Dat is niet zo gek, want je kunt er van alles doen. Van gewassen groente neerleggen en snijden tot deeg en beslag kneden en van vlees portioneren tot het verzamelen van alle ingrediënten voor het gerecht dat je gaat maken. Ga je binnenkort een nieuwe keuken kopen? Dan is het logisch dat je aandacht vooral uitgaat naar het kiezen van de beste apparatuur voor een mooie prijs. Ook wil je natuurlijk de fraaiste stijl doorvoeren in je nieuwe keuken. Vergeet echter vooral niet om voldoende werkruimte te creëren. Biedt het geplande keukenblok niet genoeg aanrechtruimte? Dan kun je ook een kookeiland toevoegen. Vervolgens moet je natuurlijk ook de juiste afwerking kiezen. De beste materialen voor aanrechtbladen nemen we graag met je door.

Praktisch, sterk en mooi

Keukenbladen zijn er in allerlei soorten en maten. Daarom is het goed om één of meer keukenshowrooms te bezoeken. Hier staan de beste materialen voor keukenwerkbladen handig en overzichtelijk voor je opgesteld, zodat je ze kunt bekijken en voelen. De uitstraling is natuurlijk erg belangrijk, maar daarnaast moet het werkblad ook sterk zijn. Je wilt immers wel dat hij lang meegaat. Verder moet je nieuwe aanrecht ook praktisch zijn. Kies dus altijd voor een exemplaar van de juiste dikte, dat op jouw ideale werkhoogte wordt aangebracht. Zo voorkom je rugklachten en wordt het kokkerellen nog leuker.

beste materialen voor keukenwerkbladen

Hygiëne voorop

Zeker in de keuken is hygiëne ontzettend belangrijk. Kies daarom voor een vlak en stevig aanrechtblad waar geen kiertjes in kunnen komen. Zulke kiertjes, die je vooral in ouderwetse keukens met tegelafwerking tegenkomt, zijn vaak een broeinest van bacteriën. Bestel daarom liever een keukenblad van composiet, keramiek of RVS. Deze zijn egaal, ontzettend sterk en ook nog eens heel eenvoudig schoon te houden. Als het gaat om de beste materialen voor aanrechtbladen, wordt ook graniet vaak genoemd. Een dergelijk keukenblad zorgt voor een prachtige, zeer luxe uitstraling in je keuken. Toch heeft een granieten aanrechtblad ook een belangrijk nadeel. Zo is het een stuk poreuzer dan veel andere populaire materialen, waardoor het ontvankelijker is voor vocht en vlekvorming.

Budgetvriendelijk aanrechtblad

Bijna iedereen die zich gaat oriënteren op een nieuwe keuken, stelt van tevoren een budget vast. De hoogte hiervan is bij iedereen verschillend. Heb je een wat beperkter budget, maar je wil je wel een mooie nieuwe keuken inclusief een prachtig aanrechtblad? Dan kun je ook kiezen voor een materiaal als laminaat. Dit is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en dessins. Daarnaast is het krasbestendig en gaat het bij goed onderhoud vele jaren mee.