kunststof deur

Terwijl kunststof kozijnen al volledig ingeburgerd zijn, geldt dat nog niet voor kunststof deuren. Dat is eigenlijk vreemd omdat voor deze deuren hetzelfde geldt als voor de kozijnen. Als een deur aan vervanging toe is, overweeg dan ook eens een kunststof achterdeur of voordeur. Hieronder staan de voordelen op een rijtje. Ze komen je vast bekend voor van de kozijnen.

1. Vochtwerend

Een kunststof deur is bestand tegen vocht en dat is een enorm voordeel ten opzichte van houten deuren, ook als dat hardhout betreft. Je kan vandaag de dag ook iedere soort deur in kunststof krijgen. Wat denk je bijvoorbeeld van de multifunctioneel inzetbare kunststof schuifdeur van SelectWindows

2. Onderhoudsarm 

Een houten deur vraagt onderhoud in ons klimaat ook als deze van de beste kwaliteit hardhout is. Regen, sneeuw en ook temperatuurverschillen hebben nu eenmaal invloed op hout. Dat merk je niet alleen omdat de deur gaat klemmen als deze te veel vocht heeft opgenomen. Een houten deur wordt ook binnen een paar jaar lelijk en dan moet je deze (laten) lakken of schilderen. Zelfs als dit door een vakman gebeurt, zal een deur van hout minder mooi worden. Bij kunststof is het af en toe met een doekje reinigen voldoende om de deur jarenlang mooi te houden. Lakken of verven is niet nodig.

3. Goede isolatie 

Kunststof deuren bieden een uitstekende isolatie en overtreffen houten deuren daarin. Dat komt omdat kunststof bestaat uit twee lagen met daartussen lucht. Net als bij dubbel glas zorgt dit voor een isolerend effect dat vele malen beter is dan hout. Met een kunststof deur bespaar je energie voor verwarming. Maar ook de geluidsisolatie is beter dan van hout. Hierdoor is een kunststof deur een uitkomst aan een lawaaiige straat. Ook voor een bedrijfspand is dit vaak een mooie oplossing voor afdelingen waar het rumoerig is.

4. Duurzaam 

Een kunststof deur gaat beduidend langer mee dan een houten deur. Daarbij kan de deur nadat deze wordt ingeruild volledig gerecycled worden. Dat is voor het milieu toch beter dan gebruik van hardhout ook als dit gecertificeerd is. De productie van kunststof is nog steeds in ontwikkeling en gebeurt met aandacht voor het milieu. Daarbij spaar je het milieu extra met een kunststof deur, omdat er geen lak of verf hoeft te worden gebruikt. Lekker duurzaam dus!

5. In alle soorten verkrijgbaar 

Een kunststof deur kan je in iedere kleur en in ieder patroon kopen. Een dergelijke deur is niet van hout te onderscheiden. Voor iedere woning is er derhalve een deur te vinden, voor of achter die perfect past bij jouw woning. Verbaas je maar eens over het enorme assortiment dat inmiddels  beschikbaar is bij de gespecialiseerde vakman.

6. De prijs 

Waarschijnlijk had je deze niet verwacht: een kunststof deur is vrijwel altijd voordeliger dan een houten deur. Gelet op alle andere voordelen die hiervoor staan vermeld is het beslist de moeite waard om bij de aanschaf van een nieuwe deur een exemplaar van kunststof te overwegen.

Is er een nadeel? 

Een nadeel kun je het eigenlijk niet eens noemen, maar het is wel iets om rekening mee te houden. In een kunststof deur mag je geen gaten boren.