stukadoor inhuren

Ga je binnenkort verbouwen? Dan zal er de komende tijd een hoop op je af komen. Een verbouwing is tenslotte niet niks, hier komt veel bij kijken. Van het regelen van de financiering tot het zoeken naar vakmensen die je kunnen helpen: het hoort er allemaal bij. Bij een verbouwing kan het verstandig zijn om een stukadoor in te zetten. Waarom dit een goed idee kan zijn en wat de voordelen hiervan zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rij!

Wat is een stukadoor?

Voordat we dieper ingaan op waarom het goed is om een stukadoor in te huren voor een verbouwing, is het eerst belangrijk om te begrijpen wat een stukadoor nou eigenlijk echt is. Een stukadoor is een specialist die in staat is om stucwerk aan te brengen op de muren en plafonds, zowel binnen als buiten. Een stukadoor zorgt ervoor dat scheuren of oneffenheden in muren kunnen worden weggewerkt door een extra laag aan te brengen, zodat er een nieuwe sterke basis ontstaat.

Je hebt weer mooie gladde wanden en plafonds

Waarom het handig is om een stukadoor in te huren voor een verbouwing? Bij een verbouwing is het natuurlijk handig om oneffenheden goed weg te werken. Je wilt tenslotte jouw huis een make-over geven en het er zo mooi mogelijk uit laten zien. Strakke, gladde wanden en plafonds spelen hier een grote rol in. Hier kan een stukadoor jou bij helpen. Een professionele stukadoor weet als geen ander wat er gedaan moet worden en kan het stucwerk op de juiste manier aanbrengen. 

Het is duurzaam

Een stukadoor in de buurt zoeken om jouw muren en plafonds te stucen heeft ook als voordeel dat het duurzaam is. Een wand of plafond dat goed is afgewerkt door een stukadoor gaat namelijk jarenlang mee. Je hoeft hier dan ook niet regelmatig aandacht aan te besteden. Als je het eenmaal gedaan hebt tijdens een verbouwing, hoef je jezelf hier voorlopig niet druk om te maken. Stucwerk gaat niet alleen lang mee, maar ook kan het wel tegen een stootje omdat het stucwerk vaak best dik is.

Strakke ondergrond voor schilderwerk of behang

Een stukadoor inschakelen voor de verbouwing is ook handig omdat je door stucwerk te realiseren zorgt voor een strakke ondergrond voor schilderwerk en behang. Door het stucwerk worden oneffenheden en eventuele scheuren weggewerkt, waardoor de wand weer lekker glad is. Dit maakt het een stuk makkelijker om op een later moment te gaan verven of behangen. 

Verhoogt woningwaarde

Een verbouwing op zich verhoogt natuurlijk al de waarde van een woning, maar stucwerk is hier een belangrijk onderdeel van. Mocht je plannen hebben om het huis over een paar jaar te verkopen, is het voor de potentiële kopers vaak enorm fijn als er al stucwerk is aangebracht. Netjes gestucte muren zien er bovendien goed verzorgd uit, wat ook een voordeel is bij het verkopen van je woning. Een stukadoor uit Amsterdam of ergens vandaan inhuren is dus ook hiervoor een goede optie.

Mogelijk in meerdere ruimtes

Ga je alleen de woonkamer verbouwen, of nog meer ruimtes in huis? Wat je ook gaat verbouwen: stucwerk in huis aanbrengen is in veel ruimtes mogelijk. In de woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken of hal: het behoort allemaal tot je mogelijkheden. Mocht je dus een enorm grote verbouwing op de planning hebben, kun je dit allemaal in één klap laten doen. Zo heb jij hier de komende tijd in ieder geval geen omkijken meer naar. 

Hierboven heb je kunnen lezen waarom het een aanrader kan zijn om een stukadoor in te schakelen voor een verbouwing. Zeker als jouw huis al flink verouderd is en toe is aan vernieuwing, kan dit de juiste beslissing zijn. Je wilt er tenslotte voor zorgen dat jouw huis er zo mooi en nieuw mogelijk uitziet na een verbouwing.