plat dak

Veel huizen en gebouwen hebben een plat dak. Zo komen deze daken voor bij veel uitbouwen van woonhuizen, maar bijvoorbeeld ook op schuren, garages en kantoorgebouwen. Een plat dak geeft een andere uitstraling aan een gebouw dan een traditioneel dak. Het is dan ook niet vreemd dat een plat dak andere materialen nodig heeft, dan een puntdak. Zo is het heel belangrijk dat er daktrimmen wordt gebruikt op een plat dak. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook essentieel om het dak goed te houden. Wij leggen u er graag meer over uit.

Voordelen van daktrimmen

Om een plat dak mooi af te werken, worden daktrimmen geplaatst. Het zijn lange strips, die u ziet aan de zijkant van het dak. Met deze afwerking krijgt het dak namelijk een nette uitstraling. De belangrijkste reden om daktrimmen te plaatsen is vanwege de afwatering.  De daktrimmen hebben een speciale afwateringsrand. Dat voorkomt lekkage van het dak. Lekkage kan vervelende gevolgen hebben, zoals aantasting van het dak of waterschade. Wanneer de daktrimmen goed zijn aangebracht, heeft u hier geen last meer van. Zo moet de daktrim onder andere naadloos aansluiten.

Het assortiment daktrimmen

Er zijn verschillende daktrimmen, zoals de standaard daktrim en de daktrim met een kraal. Met de speciale snelkoppelset kunt u de daktrimmen eenvoudig en goedkoop naadloos met elkaar verbinden. De standaard daktrim en de daktrim met kraal zijn gemaakt van Brute Aluminium. U kunt de daktrimmen allemaal in een RAL-kleur bestellen. De daktrimmen zijn geschikt voor EPDM en Bitumen dakbedekking. Bij de EPDM dakbedekking komt het daktrim op de EPDM en bij een Bitumen dak wordt de bitumen op het daktrim bevestigd.
Het meest gebruikte model is de standaard daktrim. Dit model geeft een mooie en strakke afwerking aan het dak. Deze daktrim heeft een afmeting van 35x54x2500 mm.
De snelkoppelset zorgt ervoor dat de hoek- en lengteverbindingen naadloos en goedkoop gemaakt kan worden. Zo hoeft u de hoeken niet meer te lassen. Eenvoudig de daktrim in een hoek van 45 graden zagen is voldoende.

Daktrim met kraal

Daktrimmen met Kraal worden gebruikt voor de afwerking van platte daken en dakgoten. Deze kunnen toepast worden in combinatie met Bitumen en EPDM. De daktrimmen zorgen ervoor dat de regen afgevoerd kan worden aan de onderkant van het profiel, zo blijft het hout dat gebruikt is, in goede conditie en kan het water niet onder de dakbedekking komen. Deze daktrimmen kunnen verbonden worden met een speciaal ontwikkelt snelkoppel-systeem van kunststof. Hiermee zijn de kostbare gelaste hoeken verleden tijd en kunnen makkelijk en snel haakse hoeken gemaakt worden.

Daktrim zinken kraal

De daktrim met kraal is een goed alternatief voor de traditionele zinken kraal. Door de smalle diameter van 22mm is deze daktrim optisch bijna gelijk aan de kraallijst. En door de stoere afwerking van het aluminium zal deze daktrim naar verloop van tijd ook in kleur meer hetzelfde worden als het traditionele zinken materiaal. Dit zorgt ervoor dat de daktrim met kraal een goedkope variant is van de relatief dure zinken kraallijst. De daktrim met kraal heeft een afmeting van 22x61x2500 mm.