Zwembadlamellen

De voornaamste reden om een zwembadafdekking te nemen is om te voorkomen dat er vuil in je zwembad komt. Maar er zijn nog meer redenen waarom een poolcover belangrijk is en waarom jij dus één wilt nemen. In dit blog lees je wat die redenen zijn.

Veiligheid

Wellicht is het een cliché uitspraak, maar veiligheid komt altijd voorop. Een zwembadafdekking draagt daar zeker aan bij. Met name een zwembadafdekking met lamellen zorgt voor een stukje extra veiligheid door het grote drijfvermogen. De lucht in de holle buizen zorgen ervoor dat de cover op het water blijft drijven, ook wanneer er iets op valt. Natuurlijk is dit drijfvermogen niet onbeperkt, maar het geeft wel de extra tijd die nodig kan zijn bij noodgevallen. 

Voorkomt en beperkt algengroei

Wist je dat bij bliksem ozon (O³) wordt aangemaakt in de lucht? En dat dit stofje gevolgen heeft voor het water in jouw zwembad? Ozon breekt namelijk vrij chloor in het zwembad af. Dit vrije chloor zorgt er op zijn beurt weer voor dat algen zich kunnen ontwikkelen in het zwembadwater. Met andere woorden: te weinig vrij chloor in het zwembad bevordert de algengroei. De oplossing? Een zwembadafdekking! 

In combinatie met de juiste anti-algenmiddelen, voorkom je met een goede afdekking de meeste algengroei. Mocht er toch enige algengroei ontstaan, dan zijn deze te bestrijden met effectieve middelen. Vast staat in ieder geval dat een afdekking sterk bijdraagt aan het beperken van algengroei en daarmee ook het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. 

Besparing op energiekosten

Een zeer welkom voordeel van een afdekking over je zwembad is de besparing op de energiekosten. Wederom gaat dit extra op met holle lamellen, zoals die bij hoogkwalitatieve afdekkingen wordt gebruikt. 

Het warme zonlicht verwarmt de stilstaande lucht in de lamellen, waardoor de cover fungeert als een isolerende laag tussen de lucht en het water. Omdat ‘de zon voor niets opgaat’, voorzie je jezelf dus van gratis energie. Dat maakt genieten van je zwembad in de tuin nog net iets makkelijker. 

Minder onderhoud aan je zwembad

Voor het aanzicht en de hygiëne van het zwembad is het prettig dat er geen vuil en algen in rondzweven. Een meer praktisch voordeel van een zwembadafdekking is echter dat je minder onderhoud aan je zwembad hoeft te plegen. Dus minder vissen met een netje om de troep uit het water te halen, minder schoonmaakmiddelen gebruiken om het water helder te houden en minder onderhoud aan de verwarmingsinstallatie die het water op temperatuur houdt. Een win-win situatie dus!