zonneschermdoek
C:\Users\mail\OneDrive\Pictures\DB Online Marketing Afbeeldingen\2108-wonenwebsite-voordelen-van-een-zonwering-doek-in-de-zomer.jpg

Een zonnescherm met een stevig zonneschermdoek is een geweldige toevoeging aan je woning. Zeker tijdens de zomermaanden geniet je van de vele voordelen. Zowel op het gebied van wooncomfort als uitstraling. Ben jij nog op zoek naar een handige vorm van zonwering? Lees dan de onderstaande voordelen van een zonnescherm door en ontdek of het aansluit op jouw wensen.

Voordeel 1. Houd de woning koel

Met een zonneschermdoek creëer je eenvoudig schaduw in huis. Bijvoorbeeld in de woonkamer, eetkamer of keuken. Je hebt geen last meer van de felle zonnestralen én blijft het een stuk koeler in huis. Er zijn ook zonneschermen verkrijgbaar die geschikt zijn voor het terras. Deze terrasschermen of knikarmschermen hebben een minder scherpe hoek, waardoor je er nog onderdoor kunt lopen en onder kunt zitten. Wanneer je de zonwering hoofdzakelijk gebruikt om schaduw in huis te creëren, kun je beter kiezen voor een uitvalscherm met een scherpe hoek. Dit doek staat dus meer naar beneden en bedekt zo op een compacte manier een groot gedeelte van het raam.

Voordeel 2. Geniet van privacy en daglicht

Met een zonneschermdoek creëer je privacy zonder al het daglicht in huis te verliezen. Bij het gebruik van rolluiken of raamluiken maak je de gehele woning donker. Sommige mensen ervaren dit als een opgesloten gevoel. 

Voordeel 3. Lange levensduur

Wanneer je kiest voor een zonnescherm van goede kwaliteit, kun je er nog vele jaren van genieten. Over het algemeen moet je na 10 a 15 jaar het zonneschermdoek vervangen. Bijvoorbeeld omdat het zonneschermdoek begint te verkleuren of niet meer goed schoon te krijgen is. Het vervangen van een zonneschermdoek is relatief eenvoudig. Dit klusje kun je dus prima zelf doen.

Voordeel 4. Makkelijk zelf te monteren

Ook het monteren van een nieuw zonnescherm is niet lastig. Met gebruik van een duidelijk stappenplan of een instructievideo kan het nauwelijks misgaan. Zie je het toch niet zitten? Dan kun je natuurlijk vragen naar de montageservice of een handige vriend om hulp vragen.

Voordeel 5. Verkrijgbaar in veel stijlen

Zonneschermen zijn verkrijgbaar in veel stijlen. Van een heel strak design tot een zonnescherm doek met volant voor een romantische uitstraling. Ook de kleuren en prints zijn geheel naar wens aan te passen.

Voordeel 6. Op maat laten maken

Je kunt een zonneschermdoek uit één stuk op maat laten maken voor een strak resultaat. Zo weet je zeker dat de zonwering perfect past en dat het stijlvol oogt. Een zonneschermdoek kan tot wel 6 meter breed zijn.