gezellige wintertuin

De winter is weer in aantocht. Dat betekent voor velen dat het tijd is om de warmte naar binnen te halen. Van een warm vloerkleed tot plaids voor op de bank: het hoort allemaal bij de koude winter. Maar niet alleen je interieur kun je gezellig maken in de wintermaanden, dit geldt ook voor jouw tuin. Het is namelijk zeker mogelijk om een gezellige wintertuin te creëren. Hoe je dit doet? Wij geven je 5 tips in dit artikel!

Denk na over een terrasoverkapping

Ben je iemand die graag veel tijd doorbrengt buiten? Dan kan het zeker een goede mogelijkheid zijn om na te denken over het realiseren van een terrasoverkapping. Met behulp van zo’n terrasoverkapping kun je namelijk het hele jaar door lekker buiten zitten. Je kunt er bovendien een gezellig plekje van maken, want een terrasoverkapping is vaak leuk in te richten. Wat dacht je bijvoorbeeld eens van het plaatsen van design tuinmeubelen, heaters en leuke decoratie? Een terrasoverkapping is dan wel even een flinke investering, maar je kunt hier veel plezier uithalen. Want hoe heerlijk is het om het hele jaar door lekker in de tuin te kunnen zijn? Als je er genoeg ruimte voor hebt in de tuin, kan het dus zeker de moeite waard zijn om hierover na te denken. 

Winterplanten

Waar je tuin in de zomermaanden misschien lekker kleurrijk is door de vele bloemen en planten, is het in de winter sneller zo dat je kale takken tegenkomt. En dat geeft nou niet echt een sfeervolle uitstraling aan jouw tuin. Daarom is het aan te raden om het ook in de winter gewoon lekker groen te houden. Dit kun je doen door te kiezen voor groene winterplanten, die lang groen blijven. Je zou hierbij bijvoorbeeld kunnen denken aan de kerstroos, hulst of de buxus. Groene planten geven jouw tuin een veel gezelligere uitstraling, dus zorg ervoor dat je dit ook zeker in de koude wintermaanden realiseert!

Tuinverlichting

Hoe je een gezellige wintertuin kunt creëren? Met tuinverlichting kun je al een heel eind komen. Verlichting in de tuin zorgt er niet alleen voor dat jouw tuin als het donker is beter zichtbaar is, ook draagt het bij aan de sfeer van de tuin. Dit is vooral het geval als je kiest voor sfeerverlichting in de tuin. Bij sfeerverlichting zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan lichtslingers en kleine tuinlampen. 

Tuindecoratie

Zeg je een gezellige wintertuin, dan zeg je tuindecoratie. Eigenlijk is tuindecoratie haast onmisbaar als jij wilt dat jouw tuin er sfeervol uitziet in de wintermaanden. Waar je aan zou kunnen denken? Bijvoorbeeld aan wat mooie vazen, sculpturen, tuinschilderijen, buitenkleden en ga zo maar door. Je kunt jouw tuin met behulp van wat leuke decoratie zeker een boost geven. Jouw tuin zal hierdoor een en al gezelligheid uitstralen in de winter. 

Buitenhaard

Terwijl de temperaturen buiten dalen, kun jij het lekker warm houden in de tuin. Hoe dit mogelijk is? Met behulp van een buitenhaard. Hiermee kun jij extra genieten van het buitengevoel, zonder dat je het koud krijgt. Er zijn verschillende soorten buitenhaarden te koop, waardoor je hiervoor genoeg mogelijkheden hebt. Als jij dus graag tijd wilt doorbrengen in de tuin in de wintermaanden, kun je dit zeker overwegen. 

Van jouw tuin een gezellig, winters plekje maken is dus zeker mogelijk. Met deze tips hierboven kun je hiermee al een flink eind komen. Als je graag een winterse tuin wilt realiseren, ga hier dan snel mee aan de slag. Dan kun jij de volledige winter optimaal genieten van jouw heerlijke tuin!