meubels kopen

Als je al een langere tijd in je huidige woning woont met de bijbehorende inboedel en meubels, dan wil je misschien wel een keer wat anders. Dit zal waarschijnlijk niet zijn na een paar jaar. Maar na tien jaar kan het moment komen dat je gaat nadenken over nieuwe meubels en dergelijke. De redenen kunnen uiteenlopen. 

Misschien wil je gewoon de trends volgen en vallen je huidige meubels niet meer binnen de dan geldende mode. Of wellicht zijn je huidige meubels wat beschadigd of versleten. Als de stoelen of bank bijvoorbeeld niet meer de steun bieden die je wenst, dan wordt het tijd voor wat anders.

Nieuwe meubels zijn op veel plaatsen te verkrijgen. In bijna elke plaats is wel een meubelwinkel te vinden. In veel grotere plaatsen (steden) zijn de welbekende woonboulevards te vinden. In deze woonboulevards is vaak heel veel keuze. Alle verschillende stijlen zijn hier wel te vinden.

Aandachtspunten bij het zoeken naar nieuwe meubels

Wat zijn nou belangrijke aandachtspunten als je op pad gaat voor nieuwe meubels? Ten eerste kun je thuis met je eventuele partner natuurlijk al bepalen wat jullie mooi vinden. Welke stijl valt binnen jullie smaak en eisenpakket. Als je dit al weet dan scheelt dat veel tijd tijdens jullie zoektocht.

Van tevoren kun je al de huidige trends opzoeken op internet bijvoorbeeld. Zo kun je met elkaar bepalen of daar iets leuks tussen zit dat jullie ook wel zouden willen hebben in jullie woning.

Formaat

Het formaat van de meubels is ook niet onbelangrijk. Je kunt bijvoorbeeld wel een mooie grote hoekbank uitzoeken, maar als vervolgens blijkt dat deze niet past in de hoek van de woonkamer waar je deze in gedachten had, dan heb je er niet veel aan. Meet dus op hoe groot de zithoek is en eventueel de eethoek bijvoorbeeld. 

Neem eventueel een plattegrond mee van jullie woonkamer en keuken met daarop de afmetingen. Vergeet een rolmaat niet zodat je de meubels in de woonwinkel of woonboulevard kunt meten.

De kleuren van je meubels

De kleuren zijn ook niet onbelangrijk. Je wilt natuurlijk dat alles in je huis qua kleuren een beetje op elkaar afgestemd is.

Op welke ondergrond komen de meubels te staan bij jou thuis? Komen ze bijvoorbeeld op vloertegels te staan of op plavuizen? Of wellicht toch op een pvc-vloer? Dit is belangrijk met het oog op eventueel krassen van de meubels. Kijk goed welke pootjes er onder de meubelstukken zitten en of deze kunnen krassen of bijvoorbeeld hard door kunnen drukken. Bij scherpe pootjes zou ik zeker ook kiezen voor plakkertjes onder deze pootjes om krassen tegen te gaan.