robuuste uitstraling tuin

Spreken de termen natuurlijk, stoer en sfeervol jou wel aan? Dan past een tuin met robuuste en landelijke uitstraling waarschijnlijk bij jouw wensen. In dit artikel lees je wat de kenmerken zijn van zo’n robuuste tuin en hoe je zelf een landelijke twist kunt geven aan jouw eigen achtertuin. 

Robuuste houten overkapping 

Een overkapping is een geweldige toevoeging aan iedere tuin. Het zorgt ervoor dat je veel vaker en langer kunt genieten van het buitenleven. Je zit tijdens de regenachtige maanden altijd droog en in de zomer juist in de koele schaduw. Voor een robuuste en landelijke uitstraling kies je voor een overkapping van Douglas hout. Deze kan je gemakkelijk zelf bouwen als je van klussen houdt. Laat een houten overkapping alvast op maat maken en koop een kant-en-klaar bouwpakket om de montage makkelijker te maken.

Landelijke tuinmeubelen 

Uiteraard is de landelijke tuin niet compleet zonder bijpassende tuinmeubelen. Op het moment zijn luxe loungesets met een grote hoekbank erg populair. Maar ook een tuinset met een grote houten eettafel is een mooie keuze. Let er vooral op dat het design erg stoer en robuust is. Wat betreft materiaalgebruik is hout of een kunststof materiaal met houtlook de beste keuze.

Focus op groen 

In een landelijke tuin mag er nog meer nadruk liggen op het groen. Leg een mooi gazon aan, plaats een aantal bomen en hoge struiken en vergeet niet om het geheel wat kleur te geven met veldbloemen. Het hoeft allemaal niet in strakke lijnen worden aangelegd. Het mag juist lekker nonchalant en natuurlijk ogen.

tuin robuuste uitstraling

Landelijk tuinhuisje

Een tuinhuisje is erg praktisch, maar draagt ook bij aan de landelijke sfeer in de tuin. Zeker als je het opfleurt met Zweeds rabat. Houten rabatdelen zijn perfect te gebruiken als gevelbekleding. Je kunt het ook toepassen op een moderne overkapping om het een landelijke look te geven.

Robuuste bloempotten

Maak het terras gezellig met gebruik van robuuste bloempotten in verschillende formaten. Verdeel de potten op een speelse manier en zet ook een paar kleine bloempotjes op de houten tuintafel. Het is de perfecte decoratie voor een landelijke tuin.

Romantische tuinverlichting

Wil je tot slot een romantische touch toevoegen? Maak de tuin dan sfeervol met buitenverlichting. Vooral lichtsnoeren en lantaarns passen erg goed bij deze stijl. Drapeer het lichtsnoer onder de overkapping en hang de lantaarns in de bomen. Tip: kies voor energiezuinige LED verlichting en check altijd of de verlichting daadwerkelijk geschikt is voor buiten.