buitenkeuken

Buitenkeukens worden steeds populairder, maar wat is een buitenkeuken eigenlijk en wat is het verschil met een bbq?

BBQ

Een bbq wordt gebruikt om vlees en andere gerechten op te roosteren en is bedoeld voor gebruik buitenshuis. De eerste bbq’s waren eenvoudige roosters met houtskool. Tegenwoordig zijn er vele soorten en uitvoeringen verkrijgbaar, bijvoorbeeld op gas of elektrisch. 

Wat is een buitenkeuken?

Een buitenkeuken is eigenlijk precies wat het woord al zegt. Een keuken waarin buiten gekookt kan worden. Deze keuken heeft kookpitten die werken op gas. Hiermee heb je veel meer mogelijkheden dan met een bbq. De eerste buitenkeukens waren verrijdbare eenheden, die weinig ruimte innamen. 

En nog steeds zijn deze compacte modellen verkrijgbaar. Ze zijn ideaal als je weinig ruimte hebt in je tuin of op je balkon. Maar inmiddels zijn er ook uitgebreide keukens verkrijgbaar, die niet onderdoen voor je keuken binnenshuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aanrechtblad met spoelbak, kastjes en zelfs een koelkast. Hoe uitgebreid je buitenkeuken wordt, is vooral afhankelijk van je eigen wensen en van de ruimte die beschikbaar is.

Een buitenkeuken kan een behoorlijke investering zijn. Maar met de steeds warmere zomers in ons land, wordt een buitenkeuken steeds aantrekkelijker en dus populairder. Op dit soort dagen wil je niet binnen in een warme keuken staan en is het heerlijk als je de mogelijkheid hebt om buiten te koken. 

Verschillen tussen een bbq en een buitenkeuken

Inmiddels zullen de verschillen tussen een bbq en een buitenkeuken wel duidelijk zijn. Een bbq en een buitenkeuken zijn beiden bedoeld voor het buitenshuis bereiden van eten, maar daarmee houdt de overeenkomst ook op. Kort samengevat geeft een buitenkeuken je dezelfde mogelijkheden als koken binnenshuis. 

Een bbq kan wel deel uitmaken van je buitenkeuken douglas. Dan profiteer je van alle voordelen. Je kunt wanneer je zin hebt bbq’en, maar hebt ook de mogelijkheid om te koken of te wokken. Natuurlijk kun je er ook nog voor kiezen om bijvoorbeeld het vlees op de bbq te bereiden en de rest van de op de traditionele manier te koken. Intussen geniet je, net als de rest van je gezin of je gasten, buiten van het mooie weer.