Een vloer is misschien wel het belangrijkste meubelstuk in je huis. Je koopt deze maar één keer en dus wil je meteen de juiste keuze maken. Zoek je een stijlvolle vloer met een luxe uitstraling? Met een visgraatvloer sla je twee vliegen in één klap. In dit blog lees je waarom.

Stijlvolle vloer met een lang leven

Een visgraatvloer heeft een herkenbaar patroon. De vloer bestaat niet uit recht naast elkaar liggende planken. Nee, de planken worden schuin tegen elkaar aan gelegd, waardoor er een zigzaggend patroon ontstaat. Dit creëert een ruimtelijk effect, waardoor kamers groter lijken dan ze eigenlijk zijn. Ideaal voor slaapkamers, de gang en natuurlijk een woonkamer.

Visgraatvloeren zijn in verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Een van de populairste soorten is eikenhout – in het bijzonder Europees eikenhout. Deze duurzame en sterke houtsoort leent zich heel goed voor visgraatvloeren. Het hout gaat namelijk lang mee, soms tot wel 50 jaar. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Dutzfloors is dé eikenhout-specialist van Nederland.

Luxe uitstraling

Wanneer mensen het woord visgraatvloer horen, denken ze vaak aan luxe interieurs. En dat is niet zo gek. De vloeren hebben namelijk een rijke geschiedenis. Ze werden vroeger vooral gelegd in herenhuizen, kastelen en woningen van gegoede burgers. Precies daarom leggen mensen ook nu nog de link tussen visgraatvloeren en weelde. Dus, wil je jouw interieur binnen no-time luxe laten lijken? Of je nu in een klein appartement of in een ruim vrijstaand huis woont, in visgraat vind je een goede partner. 

Wist je dat een houten vloer een slimme investering is? Door de populariteit verhoogt een visgraatvloer van eikenhout de waarde van je huis. Mocht je later ooit eens gaan verhuizen, krijg je je geld dus dubbel en dwars weer terug. Win-win!

Custom-made houten vloeren

Het liefst wil je een houten vloer die perfect aansluit op wat jij voor ogen hebt qua interieur. Houd je veel van donkere elementen in huis? Of heb je juist iets fris en Scandinavisch voor ogen? Met een visgraatvloer van eikenhout kun je alle kanten op. De specialisten van Dutzfloors maken van één houtsoort ontelbaar veel verschillende varianten vloeren. Door diverse bewerkingen – soms met de hand en soms machinaal – geven zij iedere vloer precies de kenmerken die klanten willen. Denk bijvoorbeeld aan verouderde houten vloeren of glad geschuurd hout. 

Ook qua kleuren is veel mogelijk. Dutzfloors voorziet het eikenhout altijd van een beschermende olielaag. Het mooie daaraan is, is dat ze dit een kleur kunnen meegeven. Zo krijgt het eikenhout een lichte of donkere tint, en sluit het aan op wat jij als klant voor ogen hebt.