vloerkleden-trends

Vloerkleden, je hebt ze in allerlei soorten en maten. Een vloerkleed geeft karakter en warmte aan je huis. Je kunt natuurlijk ook voor een kale laminaat gaan, maar een vloerkleed creërt sfeer, en dat is precies wat jouw huis nodig heeft! Maar welke vloerkleed past het best bij jouw stijl en huis? Wat zijn de nieuwste trends? Dat bespreken we hieronder!

Soorten vloerkleden

Zoals ik al eerder zei zijn er honderden verschillenden vloerkleden van allerlei soorten materialen, kleuren en maten. Zo heb je oosterse tapijten, tapijten van viscose, hoogpolig pluisarm wol, laagpolig, hardgeknoopte vloerkleden en leer en handgebreide vloerkleden. Al met al is er een ruime keus aan vloerkleden. Voornamelijk vintage vloerkleden (hoeft niet altijd tweedehands te zijn!) doen het zeer goed. Veel winkels zoals Ikea, Karwei en andere zaken hebben verschillende soorten vloerkleden die een vintage sfeer geven aan je huis. Niet alleen vintage vloerkleden doen het goed, maar ook vloerkleden van synthetisch materiaal of viscose zijn de nieuwe trend van het jaar.
Mocht je voor een synthetische vloerkleed willen gaan dan moet je er rekening mee houden dat het iets minder natuurlijk zal ogen dan een vloerkleed van een ander soort materiaal. Maar een synthetische vloerkleed is vaak wel kleurvast, goedkoper en makkelijk schoon te houden. Een vloerkleed van wol daarintegen is sterk, zacht en temperatuurregulerend, maar kan wel gaan pluizen. Zo hebben alle vloerkleden voor- en nadelen, dus mocht je een vloerkleed willen aanschaffen dan is het aan te raden om het desbetreffende vloerkleed in het echt te bezichtigen bij een specialist alvorens je het aanschaft.

Welke vloerkleed past bij mijn huis?

Alvorens je een vloerkleed aanschaft is het wellicht eerst handig om eens te kijken wat voor stijl je huis heeft. Is je huis modern, minimalistisch, rustiek, Oosters of iets anders? Vanuit daar kun je opmaken wat voor soort vloerkleed bij jouw huis past. Mocht je bijvoorbeeld een rustieke huis hebben met veel verschillende houtsoorten die terugkomen in het meubilair, dan is een vloerkleed van wol of sisal ideaal. Heb je een moderne of minimalistische stijl? Kies dan voor een laagpolige vloerkleed in een neutrale tint, maar je kunt je huis eventueel ook spannender en gewaagder maken door bijvoorbeeld voor een fellere tint vloerkleed te kiezen zoals rood, groen of blauw. Vloerkleden in pasteltinten doen het ook zeer goed in moderne en klassieke huizen. Heb je een Oosterse sfeer in huis? Kies dan voor een prachtige Perzische tapijt die een ware eye-catcher zal zijn in huis. Perzische tapijten staan er bekend om prijzig te zijn, maar steeds meer winkels hebben goedkopere varianten die passen bij je budget.

Conclusie

Vloerkleden geven je huis karakter en stralen warmte uit. Of je nu voor kleurrijke, neutrale of vloerkleden met prints gaat, niets is te gek!