Altijd een prachtige lichtinval & veel natuurlijk licht met een vlakke lichtkoepel van GLASvakwerk.nl. U vindt bij ons mooie & kwalitatief hoogwaardige niet-geïsoleerde lichtkoepels met een modern design, scherp geprijsd, eenvoudig in gebruik & op maat vervaardigd door ervaren vakmannen. 

Een vlakke koepel?

Ja dit klinkt inderdaad een beetje vreemd, maar we leggen dit graag aan u uit. Concreet bedoeld men met een “vlakke lichtkoepel” eigenlijk gewoon een vlakke (lessenaarsdak) lichtstraat / daglicht, geschikt voor een plat dak. Bij een lichtkoepel denken de meeste mensen aan de “traditionele” voordelige bolvormige of halfronde koepels (die open kunnen) van acryl of polycarbonaat. Nu heeft de bolvormige variant als voordeel dat het licht vanuit alle richtingen “gevangen” kan worden en vervolgens gelijkmatig verspreid wordt in de onderliggende ruimte.

Waarbij vroeger – zeker in het geval van niet geïsoleerde / niet gesloten buitenruimtes zoals een overkapping – vaak standaard werd gekozen voor een bol / koepel vorm, wordt tegenwoordig steeds vaker een vlakke lichtkoepel toegepast. Een vlakke koepel oogt een stuk “strakker” en moderner, waarbij deze naast een mooie lichtinval ook op het gebied van design een directe meerwaarde biedt voor een ruimte. Daarnaast realiseert u met een vlakke lichtkoepel een direct lichtinval toe, waardoor het natuurlijke licht helder en levendig is.

Standaard maten of maatwerk? 

Binnen de collectie lichtstraten van GLASvakwerk heeft u de keuze uit een viertal “standaard afmetingen” van 100×100 cm, 200×100 cm, 300×100 en 450×100 cm, of een lichtstraat op maat. U kunt bij ons een vlakke lichtkoepel in een afmeting naar wens bestellen in een breedte tot 150 cm en in een lengte tot 595 cm. En nog even ter info: Al onze lichtkoepels betreffen een enkele glasplaat zonder profielen. Wij leveren altijd een “frameless daklicht”, dit is simpelweg het mooiste!