zolder-tips

De zolder wordt door veel mensen gebruikt als opslagkamer en staat vaak dan ook vol met dozen die stof verzamelen en spullen die je even niet meer gebruikt. Dat is erg jammer, want je kan zo veel meer uit je zolder halen. De zolder is namelijk een goede plek voor een slaapkamer. Lees verder in dit artikel voor handige tips om je stoffige zolder te transformeren in een knusse slaapkamer.

Zorg voor een gezellige inrichting

In een slaapkamer is het belangrijk dat je een gezellige inrichting hebt waarin je je fijn voelt. Een slaapkamer inrichten is helaas geen makkelijke klus. Weet je niet waar je moet beginnen? Creëer dan je eigen moodboard. Plak het vol met je favoriete kleuren en plaatjes van je hobby’s, interesses en meubilair dat je erg mooi vindt. Binnen no-time heb je al een idee hoe je je kamer wilt inrichten. Voor een knus gevoel in je slaapkamer kun je het beste kiezen voor warme kleuren, zoals roodkleurige tinten en houtkleuren. Een tapijt is ook een must voor een knusse slaapkamer. Dan heb je ook nooit meer last van een koude vloer onder je voeten.

Ruimte creëren en optimaal benutten

Op zolder heb je al veel ruimte beschikbaar. Helaas benut niet iedereen deze ruimte optimaal. Wil je toch een plekje hebben om je spullen op te bergen? Schuifdeuren onder je schuine wand zijn dan de perfecte oplossing. Berg al je spullen op achter de schuifdeuren, dan zijn ze netjes uit het zicht opgeborgen. Zo blijft de zolder netjes en houd je veel ruimte over. Wil je toch wat extra ruimte creëren? Overweeg dan het plaatsen van een dakkapel. Het laten plaatsen van een dakkapel hoeft niet veel tijd te kosten. Een prefab dakkapel met bitumen dakbedekking is al binnen één dag geplaats, inclusief de afwerking en het opruimen. Als je huis voor 1993 gebouwd is, is het helaas verplicht om een asbestinventarisatie uit te laten voeren. Mocht er asbest aangetroffen worden, dan moet je een asbestspecialist inschakelen om het te verwijderen. Asbest verwijderen als particulier is namelijk gevaarlijk en in sommige gevallen zelfs verboden.

Zorg voor genoeg daglicht

Vaak zijn zolderkamers erg donker. Als je van je zolder een slaapkamer wilt maken, is het dus nodig om een manier te vinden om meer daglicht binnen te halen. Een dakkapel is daarvoor een goede oplossing, maar een dakkapel laten plaatsen is niet altijd mogelijk. In plaats van een dakkapel, zijn grotere dakramen een goede optie. Dit is bovendien ook een veel goedkopere optie. Er zijn andere slimme trucjes waardoor het lijkt dat er meer daglicht binnen komt. Denk aan een grote spiegel in de kamer en het gebruik van voornamelijk lichte kleuren. Je kamer ziet er hierdoor veel lichter uit vanbinnen.