rustgevend-slaapkamer-interieur

Bij het inrichten van je woning heb je natuurlijk veel tijd en aandacht besteed aan de entree en het interieur van jouw woonkamer. Tenslotte is thuiskomen in een mooie woning heerlijk. Vooral na een lange dag is het is een opluchting om de voordeur achter je dicht te kunnen doen en echt thuis te zijn. Maar hoe zit het met het interieur van jouw slaapkamer? Kom je daar wel helemaal tot rust of zou je best een wat meer rustgevend slaapkamer interieur willen creëren? Kijk eens om je heen in jouw ‘master bedroom’ want een rustgevend slaapkamerinterieur kan het verschil maken tussen uitgerust opstaan en verkwikt opstaan.

Kleuren doen veel voor een rustgevend slaapkamer interieur

In je slaapkamer wil je natuurlijk vooral uitrusten en jezelf kunnen ontspannen voor en na het slapen. Welke kleuren zie jij als je in jouw bed ligt? Drukke kleuren of veel verschillende kleuren in een relatief kleine ruimte kunnen afleidend werken. Soms ongemerkt voor jou maar onbewust registreren je ogen toch alles en een disco effect is niet echt prettig voor een goede nachtrust. Bepaalde kleuren zijn vermaard om het kalmerend effect dat ze kunnen hebben op mensen, vooral blauw en zachte groentinten staan hierom bekend. Persoonlijke smaak speelt natuurlijk ook een rol. Hou jij van lichte en gedekte kleuren of voel jij je misschien prettiger bij aarde tinten of juist meer bij donkere kleuren? Eenheid en balans in de kleuren die je kiest kunnen echt een wereld van verschil maken. Wist je trouwens dat de meeste tijd die je in huis doorbrengt, wordt verdeeld tussen jouw bed en jouw bank?

De functie van raambekleding

Gordijnen, lamellen, shades of vitrages zijn natuurlijk mooi, vooral als ze zijn uitgevoerd in zachte tinten die passen bij jouw interieur. Maar zeer belangrijk: ze moeten ook functioneel zijn. In jouw slaapkamer is het vooral de bedoeling om zon en daglicht buiten te kunnen sluiten. Ongestoord genieten van je broodnodige slaap gaat het beste in een donkere kamer. Wetenschappelijk is bewezen dat een mens slaap krijgt zodra het donker wordt. Ook bij een dutje overdag is het dus beter als je het licht in je slaapkamer kan reduceren. Kun je niet echt goed tegen volledige duisternis dan kun je een leuk klein nachtlampje aanschaffen. Zo’n klein zacht lichtje wordt niet alleen door kinderen geassocieerd met de maan en de sterren. Ook veel volwassenen ervaren er een heel prettig gevoel bij.