Badhuisstraat 186, Vlissingen. {{Rijksmonument|508766}

Je exterieur is een belangrijk onderdeel van je woning. Het is het eerste wat voorbijgangers zien en je eerste kans om indruk te maken op je visite. Je wilt dus dat je exterieur een mooie en moderne uitstraling heeft.  Dat is toch erg lastig soms. Lees daarom verder in dit artikel voor handige tips voor een modern exterieur.

Tip 1: ga op zoek naar bijzondere dakbedekking

Er is natuurlijk niks mis met traditionele dakpannen, zolang ze er nog netjes uitzien. Maar als je echt indruk wilt maken kies je voor een ander soort dakbedekking. Denk bijvoorbeeld aan kunststof dakbedekking, dat geeft je exterieur een erg moderne uitstraling. Ook donkere leipannen met hun luxe uitstraling zijn een goede optie.  Leipannen zie je vooral veel terug bij nieuwbouwwoningen. Heb je een plat dak? Dan is het interessant om een groendak te overwegen. De prijs van een extensief groendak is te vergelijken met de prijs van bitumen dakbedekking. Een extensief groendak beperkt zich tot mossen, grassen en vetplanten. Combineer je het met zonnepanelen, dan heb je een modern dak dat ook nog eens goed is voor je portemonnee.  

Tip 2: kies voor een dakkapel of grote kozijnen

Een dakkapel helpt mee aan een modern exterieur. Een dakkapel plaatsen op een huis dat voor 1993 is gebouwd, kan soms helaas duur uitpakken. In huizen uit die periode is vaak asbest gebruikt als bouwmateriaal en asbest verwijderen is een flinke klus.  Woon je in een relatief nieuw huis en wil je een opvallende dakkapel? Kies dan niet voor een standaard prefab dakkapel. Kies dan juist voor een mooie en iets uniekere dakkapel. Denk bijvoorbeeld aan een zinken dakkapel. De donkere kleur ervan geeft het een mooie uitstraling en zorgt ervoor dat het goed te combineren is met witte kozijnen of witte dakranden. Zinken dakkapellen staan ook erg mooi met leipannen als dakbedekking. Een glazen dakkapel is ook een erg unieke keuze. Glazen dakkapellen zijn erg mooi en zorgen er ook voor dat je vanuit je zolder meer kunt zien wanneer je naar buiten kijkt. Naast een glazen dakkapel zijn grote kozijnen ook een goede optie. Dit zorgt er ook voor dat je overal in huis meer licht hebt. Dat laat je huis iets groter lijken en geeft het ook een warme uitstraling.

Tip 3: besteed ook aandacht aan je voortuin

Je voortuin is als het ware het visitekaartje van je huis. Zorg er dus voor dat je je tuin netjes houdt. Heb je geen zin om regelmatig je tuin te onderhouden, maar vindt je een tuinman inhuren iets te duur? Kies dan voor een onderhoudsarme tuin. Ga op zoek naar mooie bestrating, zoals abbeystones. Plant daarnaast ook voornamelijk vaste planten, die hebben namelijk minder onderhoud nodig. Plaats tot slot nog wat leuke tuinversiering en eventueel een mooi tuinhek. Je voortuin is nu compleet!