voordelen-inloopdouche

Heb jij ook een drukke baan of ben je constant in de weer met de kinderen? Dan heb je wellicht niet veel tijd om luilekker in je bad te liggen genieten. Een praktische douche voor je dagelijkse opfrisbeurt is dan ideaal. Zorg er dan ook voor dat je douche zo makkelijk mogelijk is, zo weinig mogelijk onderhoud vergt en dat ze bovendien nog mooi oogt. Denk bij de inrichting van je badkamer aan een inloopdouche. Wij zetten alvast de voordelen van een inloopdouche hieronder voor jou op een rijtje.

Een inloopdouche in je huis: gewoon makkelijk

De voordelen van een inloopdouche zijn talrijk. Bekijk bijvoorbeeld de ruimte die je hebt om lekker onder de straal water te genieten. Gelukkig zijn de douchegordijnen voorbijgestreefd. Ze kleefden toch maar aan je lichaam als je een douche neemt. Een inloopdouche in je badkamer zorgt ervoor dat je geen storende elementen rondom jou hebt en dat je makkelijk kunt bewegen in je douche. Het instappen gaat vlekkeloos. Je hebt hoogstens een klein opstapje als je een douchebak hebt geïnstalleerd. Nog makkelijker is het als de vloer van je badkamer gewoon doorloopt in je douche. Gewoon kunnen doorlopen tot in je douche is veilig voor kinderen, mensen met een lichamelijke beperking of oudere mensen. Het gevaar voor ongelukjes wordt hierdoor beperkt.

Een minimum aan onderhoud

Het enige wat je bij een inloopdouche in je huis te onderhouden hebt zijn de kranen en douchekop, de muren en de vloer of douchebak. Of je nu een glazen wand, een muurtje of glasstenen als afscheiding hebt, je hoeft ze enkel eens af te wassen en je douche is proper.

Je bepaalt zelf de afmetingen

Een inloopdouche (zonder douchebak dan) is niet gebonden aan afmetingen zoals je dat wél hebt bij een bad of een douchecabine. Je maakt deze zo groot als je wilt. Zo kun je bijvoorbeeld een verloren hoek of een insprong tussen twee muren perfect als inloopdouche in je badkamer installeren. Dit is toch misschien wel de belangrijkste van de voordelen van een inloopdouche. Sommige mensen kiezen zelfs voor een doorloopdouche. Dit is heel stijlvol en straalt pure klasse uit.

Inloopdouches in alle stijlen

Een ander voordeel van een inloopdouche is dat je ze perfect kunt aanpassen aan je interieur. Eigenlijk is een inloopdouche in je badkamer zo onopvallend en zo neutraal dat ze overal past.
Afbeeldingen:
https://nl.pinterest.com/pin/551128073120871013/
https://nl.pinterest.com/pin/551128073120870955/