verhuizen

Ga je studeren? Dan gebeurt dit vaak in een andere stad dan waar je woont. Studenten komen vanuit het gehele land naar een stad om een bepaalde studie te volgen. Voor de verhuizing moet je veel regelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het verhuizen van jouw spullen. Student Verhuis Service kan dit voor jou regelen. De verhuizers zorgen er niet alleen voor dat jouw inboedel in de nieuwe stad komt, maar ook dat jij inpakhulp hebt en de meubelstukken gemonteerd kunnen worden op de plaats van bestemming. Echter is er meer om rekening mee te houden.

Inschrijven bij een andere gemeente 

Verhuizen naar een andere gemeente brengt niet alleen de verhuizing met Student Verhuis Service met zich mee, maar ook taken binnen de administratie. Zo moet je je binnen 5 dagen inschrijven bij je nieuwe gemeente. Zodra de inschrijving geregeld is, ben je automatisch afgemeld in de oude gemeente. Je hoeft dus niet naar beide gemeentes om dit te regelen. Je kunt dan direct kijken hoe het met de gemeentelijke belastingen staat. Bij veel studentenhuizen zit dit bij de huurprijs inbegrepen. Soms moet je hier nog iets extra’s voor betalen.

Het verhuizen van de spullen zelf 

Ga ja verhuizen naar Rotterdam? Zoek dan een goed verhuisbedrijf Rotterdam. Je wilt immers jouw meubelstukken veilig verhuizen. Ook wil je eventuele andere spullen direct meeverhuizen. De verhuizers kunnen jou hier altijd bij helpen en zorgen er direct voor dat alles op zijn plek komt te staan. Dit is vooral fijn als je niemand hebt die jou mee kan helpen tijdens de verhuizing of wanneer je verder moet rijden om bij jouw nieuwe woonadres aan te komen. Vergeet ook niet om contracten af te sluiten voor internet en TV. Zo kun je na de verhuizing gelijk ontspannen.

Verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken 

Dat verhuisbedrijf in Rotterdam regelt echter geen andere zaken rondom de inboedel, zoals verzekeringen. Natuurlijk zijn je spullen tijdens het verhuizen verzekerd als je een verhuisbedrijf inschakelt, maar eenmaal op de nieuwe locatie niet. Je moet daarom zelf nog kijken naar een goede inboedelverzekering. Hiervoor kun je een vergelijking maken tussen verschillende polissen en de verschillende maandbedragen met elkaar vergelijken. Door deze af te sluiten ben je altijd verzekerd tegen schade en diefstal. Het is daarom aan te raden om dit te regelen voordat je officieel verhuisd bent.

Stap voor stap 

Je kunt altijd gebruik maken van een checklist bij een verhuizing naar een nieuwe gemeente. Je kunt deze checklist stap voor stap doorlopen en weet dan zeker dat je niets over het hoofd ziet. Dit maakt de verhuizing een stuk eenvoudiger. Met een goed verhuisbedrijf zijn de spullen snel en veilig op de plaats van bestemming en hoef jij geen ander vervoer meer te regelen. Een bedrijf als Student Verhuis Service kan jou altijd vertellen wat nog nodig is voordat de spullen de verhuiswagen staan en hoe jij voor meer controle en overzicht kunt zorgen. De gehele verhuizing zal dan soepel verlopen.