shutters

Keuze genoeg voor raambekleding in de badkamer

Wanneer je zoekt naar raamdecoratie of nieuwe raambekleding voor in de badkamer, zul je ontdekken dat er veel verschillende opties zijn. Zo kun je gaan voor lamellen of luxaflex, maar ook voor houten jaloezieen op maat. En dan hebben we alle mogelijkheden nog niet genoemd, want ook plisségordijnen zijn een mogelijkheid. Om uiteenlopende redenen is het aan te raden om te kiezen voor houten jaloezieën als raambekleding. Maar waarom eigenlijk? Wat is nu de meerwaarde van dit type raamdecoratie? En wat zijn de mogelijkheden en belangrijke aandachtspunten als je kiest voor houten jaloezieën?

Kantelbare raambekleding die eenvoudig te bedienen is

Een van de grootste voordelen van houten jaloezieen op maat is dat je deze raamversiering kunt kantelen. Hierdoor kun je exact bepalen hoeveel licht je wilt laten binnenkomen. Wil je volledige privacy, dan kunnen houten jaloezieën volledig afgesloten worden en ben je van buitenaf niet zichtbaar. Verder is prettig aan houten jaloezieën dat je zelf de bediening kunt kiezen. Dat kan via een ladderkoord – een touwtje dus -, maar ook via een stoffen ladderband. Een koordje is slimmer, omdat je daarmee minder kans loopt op schimmelvorming in de natte badkamer.

Jaloezieen op maat en in alle kleuren

Een ander pluspunt van jaloezieën van hout is dat deze in diverse maatvoeringen verkrijgbaar zijn. Houten jaloezieen op maat zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld 50 mm, 70 mm, maar ook in kleinere 25 mm-uitvoeringen. Er valt dus volop te kiezen, afhankelijk van de grootte van je badkamer en je eigen specifieke voorkeuren. Ook als het aankomt op speciale kleuren van jaloezieën, hoef je niet bang te zijn dat je smaak niet te vinden is. Er zijn kleuren in overvloed te koop bij goede bouwmarkten of sanitairwinkels.

Besteed voldoende aandacht aan een goede ventilatiesysteem

In de badkamer komt door het douchen of een bad nemen veel vocht vrij. Het vochtgehalte in de badkamer kan hierdoor flink oplopen. Daarom is het belangrijk om deze ruimte goed te ventileren. Doe je dit niet, dan ontstaat er al snel schimmel op de raamdecoratie, de tegels en/of wanden en plafonds. En dat is natuurlijk iets dat je wilt voorkomen. Ventileer daarom door regelmatig het raam te openen of via een ingebouwd mechanisch ventilatiesysteem. Houd de jaloezieën verder goed schoon door deze af en toe met een doekje – met een niet-bijtend reinigingsmiddel erop – of swiffer af te nemen.